Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reddet plassen tross Nordtveits selvmål

Borussia Mönchengladbach levde farlig.

LETTELSE: Det ordnet seg så vidt for Borussia Mönchengladbach og Håvard Nordtveit.Foto: SCANPIX/REUTERS/Wolfgang Rattay
LETTELSE: Det ordnet seg så vidt for Borussia Mönchengladbach og Håvard Nordtveit.Foto: SCANPIX/REUTERS/Wolfgang Rattay Vis mer

Borussia Mönchengladbach levde farlig etter Håvard Nordtveits selvmål, men laget berget plassen i 1. Bundesliga takket være Marco Reus' utligning.

Et langt innkast fra Nordtveit banet vei for 1-0-seieren i hjemmekampen mot Bochum i kvalifiseringen, men onsdag var nordmannen uheldig og sørget for at lagene var like langt. I det 24. minutt styrte han Christoph Dabrowskis innlegg i eget mål, til glede for de fleste av 28.650 tilskuere.

Da hadde hjemmelaget allerede skapt flere store sjanser, men ikke kommet nærmere enn en avslutning i tverrliggeren.

Gladbach slo tilbake etter baklengsmålet og skapte mange sjanser, men slet med å omsette dem i scoring. Rett før pause nikket Mohamadou Idrissou i tverrliggeren.

Idrissou var nær scoring igjen i annen omgang, men i det 72. minutt kunne gjestene juble. Igor de Camargo, matchvinneren fra hjemmekampen, leverte perfekt forarbeid og ga Reus sjansen til å utligne.

Feiret Dermed berget Gladbach plassen etter lenge å ha vært avskrevet som håpløst jumbolag. Sveitseren Lucien Favre overtok som trener i februar, og under hans ledelse vant laget tre av de fire siste kampene og sikret kvalifiseringsspill mot treeren i 2. divisjon.

- Etter en sesong med mange bølgedaler gjorde vi til slutt en stor prestasjon, sa sportsdirektør Max Eberl mens spillerne feiret som om de var blitt seriemestere.

- Vi har hatt ekstreme opplevelser denne sesongen, og nå har fansen rett til å feire.

For Håvard Nordtveit er ikke sesongen over. Han skal i aksjon med Norges U21-landslag og kan også få sin A-landslagsdebut mot Litauen i juni.

Drama Dramatikken er ikke over for Gladbach. En gruppe anført av tidliger landslagsspiller Stefan Effenberg vil på årsmøtet kommende søndag prøve å kaste ledelsen i klubben.

Bochum-trener Friedhelm Funkel var ute etter sitt sjuende opprykk, men kom så vidt til kort.

(NTB)