«Ælv Classico»

Reddet poeng i hett derby

Det ble en affære med høy temperatur mellom naboene Mjøndalen og Strømsgodset.

SCORET: Mjøndalen lå an til å vinne kampen, men Halldor Stenevik ville det annerledes. Foto: Lise Åserud / NTB
SCORET: Mjøndalen lå an til å vinne kampen, men Halldor Stenevik ville det annerledes. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Martin Rønning Ovenstad og Halldor Stenevik sto for scoringene da Mjøndalen og Strømsgodset spilte 1-1 i søndagens lokalderby i Eliteserien i fotball.

Det ene poenget til hvert av lagene betyr at Godset ligger to poeng foran lokalrivalen på tabellen, men med én kamp mer spilt.

Ovenstad sendte Mjøndalen i ledelsen, men måtte se gamleklubben Godset utlikne i andre omgang.

- Det er surt at vi ikke vinner i dag. I andre omgang har vi overtaket, og de scorer vel på den ene muligheten de har, sa Ovenstad til Dicovery etter kampen.

Godsets målscorer Halldor Stenevik var langt mer fornøyd med det ene poenget.

- Det opplevdes deilig, for vi hadde ikke mange sjanser i dag. Vi ønsket tre poeng, men sånn kampen ble er vi fornøyd, sa Stenevik til Discovery etter kampen.

Strømsgodset åpnet søndagens kamp sterkest med høyt press mot et lavtliggende hjemmelag.

Like før pause var Niklas Gunnarsson nær å bli sendt i dusjen da han rev ned Ole Amund Sveen og hindret bruntrøyene en stor målsjanse, men slapp unna med gult kort.

- Jeg føler at han faller veldig enkelt. Dette er jo en fysisk idrett, sa Gunnarsson til Discovery i pausen.

- Det der er rødt for meg, svarte Sveen.

Mjøndalen hevet seg

Mjøndalen var langt piggere etter hvilen og gikk rett i strupen på gjestene. Rønning Ovenstad traff først nettveggen, før han minutter senere satte Godset-keeper Viljar Myhra på prøve.

Hjemmelaget og Ovenstad fikk betalt for det høye presset like før timen var spilt. 27-åringen fikk ballen i hjørnet av boksen etter en fin crosser fra Stokke. Ovenstad fintet seg innover mot mål og curlet ballen lekkert i det lengste hjørnet.

Mjøndalen slappet på ingen måte av med ett mål i banken og fortsatte å pøse på med målsjanser. Likevel var det gjestene som satte neste ball i nettmaskene.

SANGFUGL: Selv om man spiller fotball på høyt internasjonalt nivå, er det ikke sikkert man har talenter på andre områder. Video: UEFA / Rødt Kort Vis mer

Stenevik fulltreffer

Halldor Stenevik skrev seg igjen på scoringslista etter å ha notert seg for sin første Godset-scoring i forrige runde. Etter 66 minutter plukket 21-åringen opp nedfallsfrukten i boksen og, akkurat som Ovenstad, curlet han ballen i det lengste krysset.

På overtid av kampen ble kaptein Gustav Valsvik redningen for gjestene. Innbytter Fredrik Brustad rundet keeper og skulle sette ballen i mål, men Valsvik hoppet i veien og klarerte ballen med ansiktet. Dermed endte kampen 1-1.

I neste runde tar Strømsgodset imot Sandefjord på eget gress, mens Mjøndalen skal ta turen til Kristiansund.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer