Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

Reddet RBK - fansen raste

Rosenborg er desperat etter bronse og slo Bodø/Glimt 3-2 på overtid. Supporterne i Kjernen forsvant i pausen. Protesterte mot sivilt politi på tribunen.

Marius Lundemo sørget for 3-2 til Rosenborg - langt på overtid. Reporter: Emilie Rydning. Video: Fotball Media Vis mer
  • Rosenborg - Bodø/Glimt 3-2

TRONDHEIM (Dagbladet): Det snødde lett i timene før kampstart på Lerkendal. Det minnet mer om jul enn sluttfasen av fotballsesongen.

Men mye sto på spill. Ikke minst for Rosenborg, som er desperat etter tredjeplassen i Eliteserien. Den gir mulighet for Europa-spill neste år.

Og det startet utmerket for hjemmelaget. Midtstopper Tore Reginiussen headet Rosenborg opp i 1-0 etter 17 minutter. Men to ganger Jens Petter Hauge sørget for at Bodø/Glimt ledet 2-1 til pause. Rosenborg jaktet utlikning. Den kom ved Pål André Helland etter 73 minutter.

Det så ut til ende 2-2. Men på overtid sørget Marius Lundemo for 3-2 og jubel på tribunene.

lLIVLIG: Det var pyro på tribunen under kampen mellom Rosenborg og Bodø/Glimt. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
lLIVLIG: Det var pyro på tribunen under kampen mellom Rosenborg og Bodø/Glimt. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Det mest spesielle på Lerkendal skjedde i pausen. Da forsvant Rosenborg-supporterne i Kjernen ut av stadion. De første spekulasjonene gikk ut på at de boikottet laget. Men i en tekstmelding til Dagbladet sier Kjernen-talsperson Espen Viken:

«Markering på grunn av aksjon av sivilt politi tidlig i kampen og i pausen.»

Supporterne tente opp bluss innledningsvis. Det førte til at en person ble pågrepet.

Full tillit

Før kampen var det verdt å merke seg en podkast som Rosenborg la ut på nettsida. Der snakket styreleder Ivar Koteng og styremedlem Rune Bratseth om sesongen som har vært - og sesongen som kommer.

Ingen er fornøyd. Men topprestasjonene under trener Eirik Horneland - det at han nesten førte Rosenborg til gruppespillet i Champions League - gjør at han har full tillit.

GUL JUBEL: Jens Petter Hauge scoret to mål for Bodø/Glimt før pause. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
GUL JUBEL: Jens Petter Hauge scoret to mål for Bodø/Glimt før pause. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Men laget svinger, og der ligger mye av bekymringen.

Alt tyder på at det kommer en storrengjøring etter sesongen. Spillere må ut og laget må toppes med folk som kan skape mål og målsjanser.

På benken

Igjen var det knyttet spenning til om Rosenborgs største profil, Pål André Helland, ville starte på benken. Så skjedde nok en gang. Men det mest oppsiktsvekkende var intervjuet erstatteren, Gjermund Åsen, ga til Eurosport før kampen. Åsen ble spurt om det faktum at han spiller «på plassen» til Helland.

- Jeg har sagt til ham at jeg synes det er ille, fortalte Åsen.

- Han har vært god på trening og jeg føler at han fortjener å spille. Han har virkelig tatt opp hansken etter å ha sittet på benken. Samtidig er det treneren som bestemmer. Når han setter meg der, så gjør jeg en jobb for laget.

Tok kommandoen

Rosenborg tok kommandoen fra start på et iskaldt Lerkendal. Etter 17 minutter fikk laget corner. Ballen fra Gjermund Åsen traff Tore Reginiussen, som stanget ballen i mål.

Det var ikke ufortjent. Men ti minutter seinere sørget den samme Reginiussen for straffespark til Bodø/Glimt. Jens Petter Hauge ble felt, og ellevemeteren var klar. Hauge tok selv straffen og fintet ut André Hansen.

Bare seks minutter seinere var Hauge på plass igjen. Philip Zinckernagel sendte ballen 45 grader ut til Hauge, som ga Glimt 2-1.

Misnøye

Da var det misnøye på Lerkendal blant hjemmefansen. Og i pausen forsvant altså Kjernen. Dette førte til betydelig lavere lydvolum på Lerkendal.

TRE POENG: Eirik Horneland og Rosenborg vant til slutt. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
TRE POENG: Eirik Horneland og Rosenborg vant til slutt. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Men kveldens høyeste jubel kom da Pål André Helland ble satt innpå etter 65 minutter. Og bare åtte minutter etterpå scoret han på straffespark.

Helland feiret med å løpe rett tilbake til midtstreken. Her var jobben på ingen måte gjort.

Og på overtid kom belønningen: Marius Lundemo sørget for 3-2.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media