Reddet så vidt ansiktet

Manchester United reddet ansikt i sesongens siste hjemmekamp på Old Trafford. Men 1 - 1 hjemme mot Chelsea redder ikke nødvendigvis skinnet til Sir Alex og hans gutter.

MANCHESTER (Dagbladet): For første gang på mange år må United kvalifisere seg for å få spille i Champions League til høsten.

Fra sølvfat til gullfot

Presset på Alex Ferguson foran cupfinalen om to uker er stort. I går ble han og hans menn reddet fra et ydmykende nederlag av en tabbe i Chelsea-målet. Midt i 2. omgang mistet Carlo Cudicini en tilsynelatende enkel ball i eget straffefelt.

Slik serverte han ballen på sølvfat til gullfot Nistelrooy, som kranglet den i mål.

Himmelen løftet seg over Old Trafford, og byens røde djevler krevde mer. Himmelen senket seg imidlertid igjen ganske raskt, og United spilte igjen som et helt vanlig engelsk lag, slik en kommentator beskrev laget etter 0 - 1 tapet mot Blackburn for ei uke siden.

- Come on, Nistelrroooy

For Sir Alexs gutter ga ikke supporterne det de ville ha.

- Come on, Nistelrroooyy, klynket en kvinnelig supporter på klagende, langtrukket midland-engelsk. Hun prøvde å mane fram eventyret i beina på heltene på den grønne matta.

Da hadde van Nistelrooy bommet på en straffe, lagkaptein Ryan Giggs mistet ballen umotivert flere ganger, og Paul Scholes blitt tatt av banen. Det var antydning til piping mot laget, og tidvis grov utskjelling av enkeltspillere, som så sine helter slite som et helt «vanlig engelsk lag».

Som løver

For Chelsea var hele tida minst like giftig som United, og Jesper Grønkjær sendte stjernelaget til Roman Abramovitsj i tet etter en vakker høyre-dragning etter 20 minutters spill.

Chelsea kjempet som løver med en mann mindre det siste kvarteret etter at Robert Huth ble utvist, og Ranieris gutter lyktes. Etter å ha bommet i mestercupsemifinalen, fikk de endelig en etterlengtet «seier».

Uavgjort holdt til annenplass i den engelske eliteserien og sikker plass i høstens mesterliga, og den smakte nok ekstra godt ettersom det var mesterskapsgrossisten Manchester United som ble skadelidende.

Dårlig managervår

Chelsea-manager Claudio Ranieri er på vei ut av jobben, ifølge flere kilder i går. Porto-manager Jose Mourinho skal allerede være ansatt. Selv avviste Ranieri dette som rykter, og sa:

- Jeg har ikke lukket døra.

Men det har etter alt å dømme klubbeier Roman Abramovitsj. Den russiske oljemilliardæren som er balløyas rikeste mann, krever mer enn sølv for sine investeringer, og skal være ute etter både David Beckham og Costinha, Paulo, Perierra og Deco fra Porto.

Siste opptreden

Det ble i går spekulert på om Ruud van Nistelrooy er på vei bort fra Manchester United, til Madrid. Det ble på det sterkeste avvist fra Old Trafford.

Alex Ferguson takket United-supporterne for sesongen, og kanskje var det hans siste opptreden som manager på Old Trafford man var vitne til. Eierne har forsøkt å bli kvitt ham denne sesongen, han er 62 år, og en levende legende for lenge siden.

- Er han klok, så går han nå, sa drosjesjåføren på vei inn til byen.

Han er neppe noen kvalifisert kilde, men drosjesjåfører deler som kjent mening med mange, og kan være verdt å høre på.

Ole Gunnar Solskjær kom inn til sin 13. kamp for sesongen da fire minutter gjensto.

TRØSTER SPILLERNE: Vanligvis er det kjeft å få fra den hissige United-treneren. Men i går trøstet Sir Alex Ferguson guttene sine etter uavgjort mot Chelsea hjemme på Old Trafford.
GLAD EIER: Roman Abramovitsj var fornøyd med investeringen sin i går.
KONGEN PÅ TRIBUNEN: Eric Cantona var ikke like fornøyd med sine gamle lagkamerater.