Reddet sesongen for Bækkelaget

RYKKINNHALLEN (Dagbladet): NM-semifinale: Bækkelaget- Larvik 27- 24 e.e.o. Bakspiller Hanne Halèn og keeper Cecilie Leganger reddet Bækkelaget fra en gedigen sportslig nedtur. Med tap hadde Oslo-laget stått uten en eneste tittel denne sesongen.

- Vi ble slått ut av Champions League i helga og seriemesterskapet er avgjort. Nettopp derfor var vi fast bestemt på å komme oss til NM-finalen, sier en smilende Hanne Halèn til Dagbladet.

Hun sto fram da det gjaldt som mest i ekstra-omgangene. Tre ganger banket hun ballen i nettet bak en meget god Lene Rantala i Larviks mål.

- Jeg vet ikke hvorfor jeg lyktes så bra. Hadde bare en ting i hodet i ekstraomgangene og det var at vi måtte knuse Larvik, sier Hanne.

Imponert

Bækkelaget ledet hele veien i gårsdagens semifinale. Anført av en meget tent og opplagt Cecilie Leganger, var stillingen 7- 2 til hjemmelaget etter 13 minutters spill. Larvik våknet etter hvert og ved pause sto det 12- 9. Bækkelaget ga aldri fra seg ledelsen, men to minutter før full tid reduserte Larviks Birgitte Sættem til 21- 21.

I ekstraomgangene viste Bækkelaget klasse og vant fullt fortjent, mens Larvik på sin side hadde den ene tekniske feilen etter den andre.

- Jeg er veldig glad for at vi klarer å vinne slike jevne oppgjør, og jeg er imponert over at Hanne Halèn og Lene Tønnessen lykkes i avgjørende øyeblikk. Det er viktig for BSK at vi får fram nye jenter, sier Cecilie Leganger til Dagbladet.

Hun levde nok en gang opp til ryktet som verdens beste keeper med en redningsprosent på 50. BSK-trener Zeljko Tomac sier følgende om sin juvel.

- Du trenger ikke bruke ord om Cecilie. Det holder med å bare si navnet Cecilie.

Mobilsamtale

Tomac og keepertrener Oddvar Bjørnestad prøvde og diskutere seg fram til nye adjektiv for å beskrive Cecilie Legangers innsats i pausen, men:

- Vi fant ingen, sier Bjørnestad og smiler.

Han hadde en lang samtale med Cecilie på mobiltelefon før kampen.

- Oddvar kom fra Bø i Telemark og jeg kom fra Oslo, derfor måtte vi snakke på mobilen, sier Cecilie og fortsetter:

- Jeg hadde gjort meg opp en del tanker angående kampen og vi diskuterte oss fram til hvordan jeg skulle stoppe Larviks skyttere, sier Cecilie Leganger.

  • Det blir et reint Oslo-oppgjør i NM-finalen i Oslo Spektrum 28. april. Bækkelaget møter Nordstrand som i går vant 20-18 over Byåsen i Trondheim.

<B>REDDENDE ENGEL:</B> Hanne Halèn sto fram som Bækkelagets reddende engel i ekstraomgangene. Verken Tonje Larsen (nr. 2) eller Birgitte Sættem (10) klarte å stoppe henne.