Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reddet Sogndal med sitt første eliteseriemål

Innbytter Stian Dyngeland (21) hadde bare vært på banen i tre minutter mot Aalesund.

Innbytter Stian Dyngeland (21) scoret sitt første mål i eliteserien og fikset dermed 1-1 og et viktig poeng for Sogndal i hjemmekampen mot Aalesund søndag.

Dyngeland hadde kun vært på banen i tre minutter da han steg til værs og styrte inn en fortjent utligning for Sogndal med hodet. Angriperen fra Bergen sto uten mål på det norske toppnivået før søndagens kamp. Likevel valgte Sogndal-trener Jonas Olsson å satse på 21-åringen da ingen av de andre spillerne maktet å omsette sjansene sine i scoring.

SCORET ETTER TRE MINUTTER PÅ BANEN: Stian Dyngeland (21) fant endelig veien til nettmaskene.
SCORET ETTER TRE MINUTTER PÅ BANEN: Stian Dyngeland (21) fant endelig veien til nettmaskene. Vis mer

Trekket viste seg å være lurt. Verken Malick Mane, Tonny Brochmann, Ricardo Santos eller spissinnbytter Azar Karadas lyktes med avslutningene. Men da Dyngeland kom inn ble det endelig nettsus bak en god Sten Grytebust i AaFK-målet.

En tidlig scoring av Leke James så lenge ut til å ordne tre poeng for Aalesund mot de nedrykkstruede vertene. Sogndal-keeper Kenneth Udjus skled da han skulle rykke ut i feltet og plukke opp en stuss bakover fra Hannu Patronen. Det tillot James å komme foran og nikke inn det første målet allerede etter fire minutter.

Den resterende tiden av første omgang så Aalesund ut til å ha full kontroll på kampen. Det endret seg imidlertid etter pausen da sunnmøringene plutselig ble merkelig tamme.

Azar Karadas ble byttet inn som spiss for sogningene og ble et godt oppspillspunkt for lange pasninger. Sogndal koblet etter hvert mer og mer grep på kampen, til AaFK-trener Kjetil Rekdals frustrasjon.

Spesielt Ricardo Santos kunne ha scoret ved et par anledninger. Men det viktige utligningsmålet kon altså ikke før Stian Dyngeland entret banen og nikket inn 1-1 etter innlegg fra Malick Mane.

(NTB)