Argentisk fotball

Reddet straffespark - døde sekunder seinere

Tragisk dødsfall i argentinsk fotball.

DØDE: 17 år gamle Ramon Ismael Coronel var i ekstase over strafferedningen. Så stoppet hjertet. Foto: Sitio Oficial Liga Regional Norteña De Fútbol / Facebook
DØDE: 17 år gamle Ramon Ismael Coronel var i ekstase over strafferedningen. Så stoppet hjertet. Foto: Sitio Oficial Liga Regional Norteña De Fútbol / FacebookVis mer

Ramon Ismael Coronel (17) spilte tirsdag en viktig kvalifiseringskamp for laget Club Unión de Golondrina i den nordlige ligaen i Argentina.

Da motstanderlaget Atl El Sombrerito fikk straffe, sto han klar på linja, vel vitende om at de neste minuttene ble avgjørende for lagets framtid i ligaen. Lite visste han at de som kom til å skje, også ble avgjørende for hans liv.

Coronel reddet straffen med brystet. Lokale reportere melder at keeperen jublet og løp mot lagkameratene da han plutselig falt om og fikk hjertestans.

Ligaen bekrefter det tragiske dødsfallet på sin Facebook-side.

- Tankene er med familien og Club Unión de Golondrina i denne vanskelige tiden. Vi viser våre dypeste kondolanser på vegne av alle i den nordlige ligaen, skriver ligaen.

Artikkelen fortsetter etter videoen.

SE TV: Det amerikanske fotballandslaget blir heftig diskutert etter måten de feiret VM-gullet på. Her kan du se feiringa. Reporter: Emilie Rydning. Bilder med tillatelse: NRK. LES HELE SAKEN HER: https://www.dagbladet.no/sport/far-refs-etter-dette/71379795 Vis mer

Kollapset

Den unge keeperen kollapset på banen som følge av hjertestans foran skrekkslagne tilskuere og lagkamerater. Det melder avisa La Nación.

Trenere og lagkamerater startet umiddelbart hjerte-lunge-redning, men til ingen nytte. Legene på Reconquista sykehus forteller at Coronel hadde fått hjertestans og at han ikke reagerte på gjenopplivingsprotokollen.

Dødsårsaken er ikke kjent da det ikke er blitt gjennomført obduksjon.

Ingen ambulanse

Ramon, som hadde kallenavnet Piki, hadde tre brødre og bodde i Corrientes i Argentina.

Foreldrene Mercedes Jara og Eduardo Coronel er i dyp sorg etter tapet av sønnen.

Faren retter et kritisk blikk mot organiseringen av kampen.

- Det eneste jeg kan si er at jeg ikke forstår hvorfor det ikke var en ambulanse til stede, sier Coronel til La Nación.

Tidligere hendelser

I 2018 skjedde det noe liknende i kroatisk fotball.

I en kamp mellom NK Marsonija og Slavonija i tredje divisjon, kollapset fotballspilleren Brubo Boban (25) etter å ha mottatt ballen i brystet. Til tross for at legene var til stede kort tid etter, kunne ikke livet reddes.