Reddet to straffer

4. runde ligacupen: Crystal Palace- Tranmere 6-5 (etter straffekonk). Thomas Myhre gjorde sitt til at det skulle bli en drømmedebut for Tranmere: Han vartet opp med flere klasseredninger i ordinær tid og reddet to straffer i straffekonken. Dessverre ble han snytt av egne lagkamerater.

I straffekonken var det nemlig 1. divisjonskollega Crystal Palace som var best. Dermed fikk ikke landslagskeeper Thomas Myhre det lykkelige comebacket han håpet på etter fem måneders skadehelvete.

Viktig periode

Kampen i går var nemlig Myhres første viktige kamp siden landskampen mot Slovenia i EM-sluttspillet i sommer.

- Thomas er inne i en veldig viktig fase i øyeblikket. Det er ikke lett å komme rett fra et langt skadefravær og prestere på et høyt nivå, sier proffagent Rune Hauge.

Fortsetter Myhre storspillet, vil flere interesserte klubber få øynene opp for nordmannen. I går var det ingen interesserte klubber og så på keeperen som er utlånt til Liverpools naboklubb Tranmere i en måned.

- Nei, det er litt for tidlig, men vi vil intensivere jakten på ny klubb nå som Myhre får spille førstelagsfotball, sier Hauge.

Strålende

Tranmere startet best i en hektisk åpning, men Palace hadde det meste av banespillet i kampen.

Men Myhre ble ikke satt på skikkelige tester før i det 37. minutt:

Finske Mikael Forsell var nære scoring etter et langt innkast fra Crig Harrizon, men Myhre vartet opp med to strålende redninger fra kort hold.

Myhre måtte i aksjon igjen like etter pause. Palace-spiller Stephen Thomson dro til, men Myhre gjorde en ny flott redning.

Reservekamp


Myhre var tidligere i høst gjennom en hofteoperasjon, og Paul Gerrard har holdt ham ute av Everton-målet etter at han ble frisk.

Thomas Myhres siste kamp var en reservelagskamp mot Liverpool 14. november. Der slapp han inn et mål fra Titi Camara.

På sin egen hjemmeside skrev Myhre etter den kampen.

- Hadde jeg vært i toppslag, ville jeg tatt den ballen.

Ellers har Myhre brukt skadeperioden i høst til å åpne nattklubben Café D'Opera i Oslo.

KJEMPEDEBUT: Thomas Myhre vartet opp med flere klasseredninger mot Crystal Palace i går, men det holdt ikke til seier.