Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool-seier

Reddet tre poeng

James Milner langstrakte bein hindret baklengs på streken og Liverpool fikk med seg alle poengene mot Bournemouth.

REDNINGSMANN: James Milner reddet tre poeng for Liverpool mot Bournemouth. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
REDNINGSMANN: James Milner reddet tre poeng for Liverpool mot Bournemouth. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix Vis mer
  • Liverpool - Bournemouth 2-1 (2-1)

Liverpool er tilbake på vinnersporet etter to strake tap. Det var imidlertid ingen overbevisende forestilling av de soleklare ligalederne hjemme mot nedrykkstruede Bournemouth.

Hjemmelaget utnyttet to grusomme forsvarsfeil av Bournemouth til å hale i land en seier for the Kop, men trengte redninger på streken av James Milner for å holde unna.

Det ble en slitekamp for hjemmelaget, som lett kunne sluppet inn flere mål enn det ene tidlig i oppgjøret.

Laget viste imidlertid styrke da de snudde til seier.

Ropte på VAR

Liverpool ropte på frispark da Bournemouth gikk opp i en overraskende ledelse etter bare ni minutter. Callum Wilson ga nemlig Joe Gomez en dytt i ryggen i oppbyggingen av angrepet som den engelske landslagsspissen også avsluttet etter en fin opprulling på høyresiden.

Liverpool, med Jürgen Klopp i spiss, var rasende på dommerteamet som ikke hadde dømt frispark, men VAR mente ikke avgjørelsen var en klar feil og dermed sto målet til bunnlaget.

Snudd

Ti minutter seinere fikk Bournemouth en skjebnesvanger skade. Steve Cook slo skulderen og måtte byttes ut. Inn kom Jack Simpson som hadde en grusom start på sitt innhopp.

23-åringen klønet det voldsomt til da han ga ballen rett i beina til Sadio Mané. Senegaleseren sendte ballen videre til Mohamed Salah med en ikke altfor god pasning, men egypteren vendte rundt og satte ballen i hjørnet.

Etter en drøy halvtime hadde Liverpool snudd kampen. Nok en gang var det feil i Bournemouth-laget og Simpson var håpløst ute av posisjon da Virgil van Dijk spilte gjennom Mané, som denne gangen satte ballen i mål på egenhånd.

Milner redningsmann

Liverpool styrte kampen i starten av den andre omgangen, men Bournemouth var ikke ufarlige på kontringer.

Et kvarter etter pause dukket plutselig en gyllen sjanse opp for gjestene.

Ryan Fraser ble spilt fri i bakrommet og lobbet ballen over en Adrian som hadde havnet på mellomdistanse. Ballen dalte ned mot nettmaskene, men der dukket Liverpools altmuligmann og vikarierende venstreback, James Milner opp og ryddet unna på målstreken.

Liverpool spanske reservemålvakt måtte igjen reddes av sin rutinerte venstreback minuttet seinere da han bommet ute i feltet, og Aké nesten fikk headet ballen i et tomt mål.

Sadio Mané dunket et skudd i tverrligeren helt opp i krysset, men Bournemouth fikk nok en voldsom sjanse til å utligne på overtid.

Nathan Aké var muligens i offside da han spilte ballen på tvers til Wilson, men Bournemouth målscorer tråkket på ballen i stedet for å sette ballen i det åpne målet fra fem meter og det ble tilslutt vinket for offside.

Hele Norges coronakart