Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reddet United-seier fire min. før slutt

Valencia fra helsvart til matchvinner.

MATCHVINNER IGJEN: Antonio Valencia scoret sitt første Manchester United-mål mot Bolton i helga og fulgte opp med å bli matchvinner mot CSKA Moskva i kveld. Foto: AP
MATCHVINNER IGJEN: Antonio Valencia scoret sitt første Manchester United-mål mot Bolton i helga og fulgte opp med å bli matchvinner mot CSKA Moskva i kveld. Foto: AP Vis mer

|||(Dagbladet.no) CSKA Moskva - Manchester United 0-1.

Også Champions League - hvor verdens beste klubblag møter hverandre - kan være fryktelig kjedelig. Dette var en slik kveld.

For det så veldig lenge ut som både CSKA Moskva og Manchester United var altfor fornøyd med 0-0.

Og fire minutter før slutt avgjorde Antonio Valencia kampen - da han scoret sitt andre mål på to kamper. Kantspilleren var ytterst svak veldig lenge, før han virkelig våknet de siste ti minuttene.

- Vi kom oss til noen gode sjanser til slutt, og jeg er glad for det flotte målet til Antonio Valencia, sier sir Alex Ferguson til Sky Sports.

Et langt gjesp
Før kampen var det mye snakk om kunstgresset i Moskva, selv om sir Alex Ferguson sa han følte seg sikker på at det ikke kom til å by på problemer for dem.

- Som jeg sa før kampen, hvis du er en god fotballspiller klarer du ha kontroll på ballen uansett. Jeg synes spillerne klarte det bra, sier han.

Førsteomgangen på Luzjniki stadion var så kjedelig at Viasat burde droppet høydepunktene i pausen, og i stedet kjørt reklame hele kvarteret. Det hadde vært mer interessant.

United hadde god kontroll bakover, og tok det veldig pent framover når de hadde ballen. Det gikk sakte, og CSKA rakk å organisere seg. Begge lag hadde kanskje et par halvsjanser i løpet av de første 45 minuttene - men det var lite som virkelig varmet dem som trosset den kjølige høstkvelden i Moskva for å gå på kamp.

Andreomgangen var heller ingen fest, men da skjedde det i hvert fall noe.

Først ble Dimitar Berbatov - som har hatt ei fantastisk uke med hattrick på landslaget og barnefødsel - ilagt gult kort for filming. CSKA-spilleren løftet riktignok beinet litt, men bulgareren falt for dramatisk for dommer Claus Bo Larsens smak.

Tilbake mot Liverpool
Rett etter på scoret Alan Dzagoev for CSKA, men målet ble korrekt annullert for offside.

Så, etter en times spill, fikk vi se den første skikkelige sjansen. Gary Neville slo et perfekt innlegg fra høyresida, og Nani kastet seg fram. En feberredning av Igor Akinfeev hindret derimot portugiseren fra å stupheade United i ledelsen.

Sir Alex Ferguson måtte klare seg uten kvintetten Wayne Rooney, Ryan Giggs, Darren Fletcher, Patrice Evra og Park Ji-Sung - men han håper de fire førstnevnte vil være klare til kamp mot Liverpool på søndag.

Selv om United da møter et lag i fullstendig krise - må de heve seg fra det de viste i kveld.

Valencia i tverrliggeren
Michael Owen kom inn de siste 20 minuttene, men heller ikke han klarte sette sitt preg på kampen.

Antonio Valenica sleit lenge mot CSKA, men åtte minutter før slutt viste han klasse. Han spilte først vegg med Berbatov og så med Nani - før han klinket ballen i tverrliggeren fra 20 meter.

Fire minutter seinere traff han enda bedre.

Nani slo inn fra sida og Berbatov headet ballen ned til Valencia på bakre stolpe. Fra skrått hold hamret han ballen i mål bak Akinfeev.

Og det er ikke akkurat spesielt overraskende at United avgjorde i sluttminuttene. Av de 26 målene United har scoret i Premier League, Champions League og ligacupen denne sesongen, har nemlig 20 av dem kommet etter pause.

Sterk bortestatistikk
Manchester United har nå spilt 14 bortekamper på rad i Champions League uten tap - bortsett fra forrige sesongs finale, som ble spilt på nøytral grunn i Roma. Kveldens seier var også deres første i Russland noen sinne.

- Bortestatistikken vår er noe vi kan være stolte av. Det er ikke lett å spille borte i europacupene, og vi har vært på noen fantastiske steder. Dette viser modenhet. Det er en måte man skal spille borte i Europa, og dere så det i kveld. Vi var tålmodige og hadde ballen mye, sier Ferguson.

CSKA-trener Juande Ramos var også fornøyd - lenge.

- Vi var gode i 80 minutter, men så ble vi trøtte og mistet konsentrasjonen. Det kostet oss poeng. Manchester hadde mer klasse enn oss i dag. De var flinke til å holde på ballen, mens vi gjorde for mange feil. De er praktisk talt klare for cupspillet, mens de tre andre lagene har lik sjanse. Vi må spille bedre i de gjenstående kampene for å gå videre, sier spanjolen.

SJANSEFATTIG: Dimitar Berbatov og Manchester United sleit lenge med å skape noe i Moskva. Eller ville de bare ikke? Foto: AP
SJANSEFATTIG: Dimitar Berbatov og Manchester United sleit lenge med å skape noe i Moskva. Eller ville de bare ikke? Foto: AP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media