Redknapp fikk sparken i Tottenham

- Dette er ingen lett beslutning.

FERDIG: Etter fire år i Tottenham Hotspur må Harry Redknapp se seg om etter ny jobb. Foto: SCANPIX/AFP/OLLY GREENWOOD
FERDIG: Etter fire år i Tottenham Hotspur må Harry Redknapp se seg om etter ny jobb. Foto: SCANPIX/AFP/OLLY GREENWOODVis mer

Harry Redknapp fikk torsdag sparken som manager i Tottenham. Han trente Premier League-klubben i nesten fire år.

Spurs lå sist på tabellen da Redknapp kom fra Portsmouth i 2008. Siden har klubben tatt store steg og vært med å kjempe i toppen.

- Dette er ingen beslutning som styret eller jeg har tatt lett på. Harry kom til klubben i en tid da hans erfaring og lederstil var akkurat hva vi trengte. Denne beslutningen tar ingenting vekk det strålende arbeidet som Harry har lagt ned under sin tid i klubben, sier Tottenham-formann Daniel Levy.

Trist å reise
Tottenham var lenge en outsider i den engelske gullkampen, men vårsesongen var elendig og London-laget havnet på fjerdeplass. Normalt skulle en fjerdeplass tatt Tottenham til mesterligaspill kommende sesong, men siden byrival Chelsea vant årets turnering så må Spurs ta til takke med europaligaspill til høsten.

- Jeg vil takke ham for hva han har oppnådd og bidratt med. Harry vil alltid være velkommen her, fortsetter Levy.

Redknapp ble i vinter frikjent i en skattesak. Da var det ventet at den tidligere West Ham- og Portsmouth-manageren skulle overta som engelsk landslagssjef etter Fabio Capello. Den jobben gikk i stedet til Roy Hodgson.

- Jeg har hele tiden trivdes under min tid i Spurs og er stolt over hva jeg har oppnådd. Jeg har hatt fire fantastiske år i klubben. Det er trist å reise, men jeg vil takke spillerne, staben og fansen for deres fantastiske støtte, sier Redknapp selv.

Ville ha lengre kontrakt
Redknapp hadde kontrakt ut kommende sesong med Tottenham. 65-åringen skal ha presset på for å få forlenget avtalen, ettersom han mente en kort gjenværende periode satte spørsmål rundt hans posisjon i klubben og at det gikk ut over roen i spillerstallen.

Redknapp spilte for West Ham fra 1965 til 1972. Deretter ble det over 100 kamper for Bournemouth, klubben hvor han innledet trenerkarrieren i 1983. Fra 1994 til 2001 var han manager i West Ham. Deretter gikk turen til Portsmouth. I 2004 gikk Redknapp overraskende til sørkystlagets rival Southampton, men i 2005 var manageren tilbake i «Pompey». Fra 2008 har Tottenham vært arbeidsgiver.

Sønnen Jamie Redknapp spilte i en årrekke for Liverpool og Tottenham.

(NTB)