IKKE SKYLDIG: Harry Redknapp kan puste lettet ut, etter at juryen frikjente både ham og Milan Mandaric for skattesvik. Her er Spurs-manageren fotografert idet han forlater retten i går, etter tolvte dag av rettssaken. Foto: Matt Dunham, AP/Scanpix
IKKE SKYLDIG: Harry Redknapp kan puste lettet ut, etter at juryen frikjente både ham og Milan Mandaric for skattesvik. Her er Spurs-manageren fotografert idet han forlater retten i går, etter tolvte dag av rettssaken. Foto: Matt Dunham, AP/ScanpixVis mer

Redknapp frifunnet på alle punkter

Risikerte fengsel for grovt skattesvik.

(Dagbladet): Harry Redknapp ble i dag frikjent på samtlige tiltalepunkter om skattesvik, etter en nesten to ukers lang rettssak.

- Jeg vil takke mine advokater, klubben og Tottenham-fansen. Deres støtte vil alltid være spesiell for meg. Dette har vært et mareritt, sier en lettet og glad Redknapp.

Også hans gamle direktør fra Portsmouth, Milan Mandaric, er renvasket.

De to klemte hverandre da juryformannen leste opp kjennelsen cirka klokka 12.30 norsk tid.

- Flott å se Harry renvasket. Glad på hans vegne + Redknapp-familien, skriver Rio Ferdinand på Twitter.

Redknapp er blitt lansert som en opplagt kandidat til å etterfølge Fabio Capello som Englands landslagssjef, men en fellende dom ville trolig satt en effektiv stopper for det. Nå ligger imidlertid veien åpen for 64-åringen - om han selv og FA ønsker det.

Enn så lenge er han imidlertid Tottenham-manager, med stor suksess. London-laget ligger på en sterk 3. plass i Premier League med 14 runder igjen å spille.

Løy for journalist
Redknapp ble tiltalt for skattesvik i januar 2010. Forholdene skriver seg tilbake til tida da han var Portsmouth-manager. Tiltalen ble kjent to dager etter at tidligere Portsmouth-formann Milan Mandaric ble tiltalt for det samme.

Ifølge tiltalen unndro Redknapp 1,7 millioner kroner på en konto i Monaco mens han var Portsmouth-manager. Mandaric skal ha satt inn 300 000 dollar på kontoen.

Redknapp sa i et intervju med News of the World at pengene var en bonus fra Mancaric for at han solgte Peter Crouch med gevinst. I retten har han imidlertid hevdet at han løy til journalisten Rob Beasley om hvor pengene kom fra - og at «Crouch var et enkelt svar».

- Jeg ville bare få herr Beasley ut av veien - jeg ønsket ikke en historie i avisa, har Redknapp forklart i retten ifølge BBC.

- Har alltid betalt skatten min
Mandaric har på sin side forklart at Redknapp fikk pengene som en venn som trengte hjelp til investeringer.

Begge har hele veien nektet straffskyld.

- Jeg har alltid betalt skatten jeg skal. Jeg har alltid forhørt meg med de beste folkene. Jeg har alltid betalt mer skatt, heller enn ikke nok, har Redknapp sagt i retten.