Redknapp gir opp England-drømmen

Skylder på politiet.

(Dagbladet.no): Harry Redknapp (60) har forvandlet Portsmouth til et topplag i Premier League. Onsdag ble han arrestert av britisk politi, mistenkt for korrupsjon og svindel.

Mandag innrømmet han interesse for jobben som engelsk landslagssjef etter Steve McClaren. I dag tror 60-åringen at han er sjanseløs for evig tid.

Med mistanke hengende over seg er Redknapp overbevist om at det engelske fotballforbundet har strøket ham fra lista over mulige kandidater, skriver flere britiske aviser i dag.

Redknapp er sjokkert over arrestasjonen, og insisterer på at det ikke er mulig å koble ham til noe lovbrudd. Han åpner til og med for at han ble arrestert nettopp slik at han ikke kunne bli landslagstrener.

- Jeg tror jeg bare ble dratt inn i dette fordi de trengte en høyprofilert person. Jeg ga etterforskningen litt glans, dette har absolutt ingenting med meg å gjøre, sier Redknapp.

Redknapp røper at politiet avhørte ham og Pompey-direktør Peter Storrie om en agent som har gitt deler av sitt honorar videre til en spiller.

- Jeg har ikke noe med hvem som får hva, om hvor store utbetalinger en agent får eller ikke får i denne fotballklubben. Hva agenten gjør med sin spiller er ikke vår sak, sier Redknapp.

Den tidligere West Ham-sjefen åpnet for å bli England-sjef tidligere i uka, og argumenterte med at det er landsforræderi å si nei til nasjonen.

POMPEY-TOPPER PÅGREPET: Harry Redknapp forteller at politiet hentet ham hjemme, til stor fortvilelse for kona. Her sammen med Peter Storrie, også han ble arrestert onsdag. Foto: Scanpix/Ap
POMPEY-TOPPER PÅGREPET: Harry Redknapp forteller at politiet hentet ham hjemme, til stor fortvilelse for kona. Her sammen med Peter Storrie, også han ble arrestert onsdag. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

- Når du begynner med fotball så er det drømmen å trene et lag i Premier League. Men å styre landslaget er en enda større drøm.

Leicester-styreformann Milan Mandaric er siktet for hvitvasking i saken. I tillegg til Redknapp og Storrie ble Charlton-spiller Amdy Faye og agent Willie McKay arrestert onsdag.

Redknapp gir opp England-drømmen