KOM TIL KORT: Tottenham - her ved Jermain Defoe (t.v.) og Andros Townsend gjorde sin del av jobben mot Shamrock Rovers, men fikk ikke den nødvendige hjelpen av PAOK, som delte poengene med Rubin Kazan. Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / PETER MUHLY
KOM TIL KORT: Tottenham - her ved Jermain Defoe (t.v.) og Andros Townsend gjorde sin del av jobben mot Shamrock Rovers, men fikk ikke den nødvendige hjelpen av PAOK, som delte poengene med Rubin Kazan. Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / PETER MUHLYVis mer

Redknapp i klinsj med Shamrock-fansen

Risikerer UEFA-utestengelse etter at Spurs røk ut av Europa League.

(Dagbladet): Shamrock Rovers - Tottenham 0-4, PAOK - Rubin Kazan 1-1.

Harry Redknapp har gjennom sine laguttak med all tydelighet signalisert at Europa League ikke har spesielt høy prioritet i Nord-London denne høsten.

Likevel hadde Tottenham fortsatt en ørliten mulighet til å ta seg videre som ett av de 32 lagene som tar del i cupspillet i februar foran den siste kampen mot tabelljumbo Shamrock Rovers i Dublin.

Det fordret imidlertid en storseier mot fortapte irer, samtidig som greske PAOK, som allerede var kvalifisert, slo Rubin Kazan på hjemmebane. I alt fem plussmål måtte tas igjen i løpet av kvelden.

Bedyrer sin uskyld Men det var ikke bare tallgymnastikken som sto i sentrum i den irske hovedstaden. Redknapp fikk nemlig konstante påminnelser fra hjemmefansen om at han har en rettssak foran seg på nyåret, hvor Spurs-sjefen står tiltalt for skatteunndragelse sammen med Portmouths tidligere styreformann Milan Mandaric.

KRIGET SEG TIL POENG: Nelson Valdez sørget for at Rubin Kazan fikk med seg poenget de trengte for å gå videre mot PAOK.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO /Sakis Mitrolidis
KRIGET SEG TIL POENG: Nelson Valdez sørget for at Rubin Kazan fikk med seg poenget de trengte for å gå videre mot PAOK.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO /Sakis Mitrolidis Vis mer

«You should be in jail, you should be in jaaail, Harry Redknapp, you should be in jail!», runget til stadighet fra tribuneplass.

Til slutt mistet Redknapp tålmodigheten, snudde seg og konfronterte Shamrock-supporterne med en knyttet neve, som kan tolkes som en pro-britisk provokasjon mot det katolske Irland.

- Kom jeg med en obskøn gest? Nei, jeg prøvde ikke... nei, sier Redknapp, ifølge Sporting Life.

Selv om han bedyrer sin uskyld, risikerer han at Uefa ser nærmere på saken. Redknapp er allerede under FAs lupe etter at han gikk til kraftig angrep på dommer Chris Foys innsats i kampen mot Stoke på søndag.

VANT UTEN MOA: Mohammed Abdellaoue satt på benken kampen igjennom da Artur Sobiech (t.v.), Didier Ya Konan og nordmannens lagkamerater i Hannover sørget for 3-1 seier mot Vorskla. Tyskerne var allerede videre før kveldens kamper.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
VANT UTEN MOA: Mohammed Abdellaoue satt på benken kampen igjennom da Artur Sobiech (t.v.), Didier Ya Konan og nordmannens lagkamerater i Hannover sørget for 3-1 seier mot Vorskla. Tyskerne var allerede videre før kveldens kamper.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / JOHANNES EISELE Vis mer

- Jeg har tilbrakt nok tid i Irland til å vite hvilket vidunderlig folkeslag de er. Dersom du møter dem etter kampen, er de sannsynligvis vennlige mennesker. Men når de kommer sammen, roper de bare tullprat. Sånn er fotballen. Sånn er livet. Jeg bærer ikke nag, sier Redknapp.

Til liten nytte Bare et snaut kvarter ut i kveldens kamper, så det ut som grekerne skulle sørge for at den ene av to forusetninger skulle gå i oppfyllelse da Rubin-målvakt Sergej Ryzjikov ble utvist og PAOK fikk straffespark - et straffespark portugisiske Vieirinha omsatte i scoring.

Da Steven Pienaar, Andros Townsend og Jermain Defoe i tur og orden før pause sørget for at Spurs hadde scoret tre av de fem målene laget trengte mot Shamrock for å gå videre, så det plutselig veldig lyst ut for Redknapps reservepregede mannskap.
Ringreven Nelson Valdez sørget imidlertid for at Rubin slo tilbake i Thessaloniki bare tre minutter etter hvilen, og da det var et resultat både russerne og grekerne gikk videre med fra gruppe A, ebbet det ut med poengdeling.

Harry Kane og Tottenham fikk et fjerde mål på overtid, men var ikke herrer over egen skjebne og manglet PAOK-målene som skulle til for å slå følge med Stoke, Manchester United, Manchester City og kanskje Birmingham som Englands representanter inn i neste runde.

Dermed må Premier League-laget konsentrere seg om hjemlige turneringer resten av sesongen, uten at en ikke spesielt engasjert Harry Redknapp så ut til å miste nattesøvnen av den grunn.

LYS I MØRKET: Liege ble tirsdag rammet av en forferdelig skytemassakre. Torsdag ga Michy Batshuayi og lagkameratene i Standard Liege byen noe å glede seg over. Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / MARIE HALD
LYS I MØRKET: Liege ble tirsdag rammet av en forferdelig skytemassakre. Torsdag ga Michy Batshuayi og lagkameratene i Standard Liege byen noe å glede seg over. Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / MARIE HALD Vis mer

- Vi kom hit og gjorde jobben vår, men når du er i en situasjon som vi var i denne kvelden, og du er avhengig av at andre må score, vil det alltid være vanskelig. Ved pause, da russerne lå under 1-0 med ti mann tidlig i omgangen, trodde jeg at de kanskje ville bli slått både 2-0 og 3-0. Da hadde vi bare trengt å vinne med tre eller fire, men jeg hadde hele tida på følelsen av at de ville klare uavgjort, sier Redknapp.

Moa på benken I gruppe B var spenningen allerede utløst i og med at Mohammed Abdellaoues Hannover 96 allerede hadde Christian Grindheims FCK på innbyrdes oppgjør og tre poengs forsprang.

Likevel hadde de danske mesterene muligheten til å avslutte med stil mot Standard Liege i Parken. Så skjedde aldri for laget fra den belgiske byen som ble rammet av en dypt tragisk skytemassakre tirsdag, gikk seirende ut av oppgjøret etter en scoring signert Michy Batshuay. Grindheim kom forøvrig inn 13 minutter før slutt på stillinga 0-1.

Moa ble sittende på benken kampen igjennom for Hannover mot ukrainske Vorskla Poltava, men lagkameratene vant likevel en forholdsvis enkel 3-1 seier etter mål fra Konstantin Rausch, Konstantin Rausch og Artur Sobiech.

PSV Eindhoven og Legia Warszawa var allerede klar for cupspillet fra gruppe C før torsdagens kamper. Hapoel Tel Aviv (Israel) slo Legia Warszawa 2-0 torsdag, mens PSV Eindhoven vant 2-1 hjemme over Rapid Bucuresti.

Høgli ble gruppevinner Tom Høgli og hans Brugge sikret seieren i gruppe H etter 1-1 hjemme mot gruppetoer Braga fra Portugal. Høgli spilte hele kampen på høyrebacken for den belgiske klubben.

Birmingham, som spiller i den engelske mesterskapsserien, slo Maribor 1-0, men endte på tredjeplass og ble slått ut. Engelskmennene var kun ett poeng bak Brugge og Braga.

Atlético Madrid vant gruppe I etter 3-1 mot Alexander Tetteys Rennes. Tettey spilte hele kampen for de franske gjestene. Udinese gikk også videre fra gruppen etter 1-1 mot Celtic.

I gruppe G sikret Alkmaar annenplassen med 1-1 mot gruppevinner Metalist Kharkiv. Nederlenderne knep annenplassen foran Austria Wien, som slo tabelljumbo Malmö 2-0.