Redknapp korrupsjonsmistenkt

Portsmouth-manageren arrestert.

Portsmouth-manager Harry Redknapp er blant fem menn som onsdag ble arrestert, mistenkt for korrupsjon.

Klubben bekreftet onsdag kveld at 60-årige Redknapp og klubbdirektør Peter Storrie er blant de fem som ble arrestert da britisk politi aksjonerte mot åtte adresser ulike steder i Storbritannia.

Omfattende aksjon

Aksjonen var resultat av en omfattende etterforskning av påstått korrupsjon i engelsk fotball, og spesielt i forbindelse med overganger.

Ifølge London-avisa Evening Standard er de øvrige arresterte Leicester-styreformann Milan Mandaric, Rangers-spiller Amdy Faye og fotballagenten Willie McKay.

Mandaric (69) var tidligere eier av Portsmouth, og Faye (30) er tidligere Portsmouth-spiller. Ifølge en uttalelse fra klubben gjelder arrestasjonen av Redknapp og Storrie en hendelse i 2003. Både Mandaric og Faye var i klubben den gang.

Politiet ville bare opplyse at fem menn i alder 69, 60, 55, 48 og 30 år ble arrestert, og at de er mistenkt for svindel og falsk regnskapsførsel.

Fotballøkonomi i søkelyset

ARRESTERT: Portsmouth-manager harry Redknapp er en av de fem korrusjonsmistenkte i engelsk fotball. Han ble i dag arrestert. Foto: STEPHEN HIRD/REUTERS/SCANPIX
ARRESTERT: Portsmouth-manager harry Redknapp er en av de fem korrusjonsmistenkte i engelsk fotball. Han ble i dag arrestert. Foto: STEPHEN HIRD/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Politiet har lenge etterforsket mulig korrupsjon i forbindelse med overganger, blant annet ulovlige betalinger til eller fra agenter.

I juli ransaket politiet kontorlokalene til de engelske eliteserieklubbene Newcastle og Portsmouth, samt den skotske klubben Rangers. To private hjem ble også sjekket, og Tottenham-forsvarer Pascal Chimbonda ble avhørt.

Økonomien i engelsk fotball har vært i søkelyset de siste årene. Premier League ba i mars 2006 om en gransking etter flere medieoppslag belyste at spillere, managere og agenter fikk høye provisjoner for overganger.

Den granskingen ble avsluttet i sommer. Utvalgets leder Lord Stevens pekte ut 17 «suspekte» overganger, men fant ikke bevis for ulovlige betalinger. Politiets granskere ser ut til å ha funnet mer.

(NTB)

Redknapp korrupsjonsmistenkt