Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Redknapp risikerer korrupsjonstiltale

Etterforskning mot «Pompey» og Birmingham avsluttet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britisk politi har avsluttet etterforskningen av den påståtte korrupsjonsskandalen rundt engelsk toppfotball. Bevisene er overlevert påtalemyndigheten.

Nå skal den britiske påtalemyndigheten avgjøre om bevisene er sterke nok til at en anklage kan tas ut, skriver nettutgaven til avisen The Observer. Politiet har etterforsket rykter om svindel i forbindelse med spilleroverganger i England.

Etterforskningen har så langt ført til at personer som Portsmouth-manager Harry Redknapp og Birmingham-direktør Karren Brady har måttet avgi forklaring.

Brady ble sammen med Birminghams eier David Sullivan arrestert i april. De ble løslatt etter kausjon etter at klubbens lokaler var gjennomsøkt av etterforskere fra London-politiets enhet for økonomisk kriminalitet.

I november ble Redknapp arrestert, sammen med flere andre i eller rundt Portsmouths ledelse. Også Portsmouths tidligere spiller Amdy Faye ble arrestert.

Det er ventet at en eventuell sak mot Pompey vil dreie seg om Fayes overgang til klubben fra franske Auxerre i 2003 og videre til Newcastle i 2005.

(NTB)

RISIKERER KORRUPSJONSTILTALE: Portsmouth-manager Harry Redknapp. Foto: AFP/Scanpix
RISIKERER KORRUPSJONSTILTALE: Portsmouth-manager Harry Redknapp. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
image: Redknapp risikerer korrupsjonstiltale

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!