Redknapp risikerer straff etter dommerslakt

Stemplet Clattenburgs innsats som skandaløs og farseaktig.

FORSTO LITE:< Younes Kaboul (fv), Gareth Bale og William Gallas ga tydelig uttrykk for hva de mente om at dommer Mark Clattenburg overprøvde egen assistentdommer og godkjente Manchester Uniteds 2-0 scoring i lørdagens seriekamp.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
FORSTO LITE:< Younes Kaboul (fv), Gareth Bale og William Gallas ga tydelig uttrykk for hva de mente om at dommer Mark Clattenburg overprøvde egen assistentdommer og godkjente Manchester Uniteds 2-0 scoring i lørdagens seriekamp.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil NobleVis mer

||| (Dagbladet): Det engelske fotballforbundet (FA) kommer til å etterforske Tottenham-manager Harry Redknapps uttalelser i etterkant av lørdagens Premier League-oppgjør mot Manchester United på Old Trafford da Nani satte spikeren i bortekista med et mildt sagt omdiskutert mål.

Etter å ha omtalt dømmingen som skandaløs og farseaktig, og beskyldt kampleder Mark Clattenburg for å ha rotet det fullstendig til, vil FAs disiplinærkomité komme til bunns i om Spurs-sjefen faktisk har beskyldt Clattenburg for partiskhet og manglende integritet.

Ifølge The Guardian, vil de særlig studere Redknapps svar på spørsmål om han hadde oppsøkt dommeren etter kampen for en forklaring. Det var ikke noe poeng, mente han, i og med at han mistenkte at Clattenburg og hans assistenter «ville finne på en historie som pyntet på sannheten».

- Innrømmet feil Overfor The Sun, en avis hvor han er fast spaltist, påstår Redknapp har fått høre at dommeren har erkjent at han gjorde en feil.

- Mark Clattenburg tabbet seg ut, og han vet det selv. Jeg vet at han i ettertid har fortalt folk at han skulle ha blåst og gitt oss et frispark, sier Redknapp.

Episoden som inntraff i det 84. minutt på stillingen 1-0 til vertene, har vært en av helgens fotballsnakkiser i England.

Overlagt hands I frustrasjon over ikke å ha fått straffespark for en påstått holding i feltet, la Nani en hånd på ballen med fullt overlegg. Tottenham-keeper Heurelho Gomes plukket imidlertid ballen ut av portugiserens grep, og kastet den ti meter foran seg tilsynelatende for å sette spillet hurtig i gang.

Dommer Clattenburg blåste aldri frispark til gjestene. Likevel stoppet brasilianeren opp, mens en årvåken Nani etterhvert tok oppstilling ved ballen. United-vingen kikket så bort mot Clattenburg, som slo ut med armene. Nani tolket det som et signal om at ballen var i spill, og fikk en enkel jobb med å overliste Gomes.

Da markerte assistentdommer med flagget ute på sidelinja. Clattenburg - med United-midtstopper Rio Ferdinand på slep - løp over for å lytte til hva assistenten hadde å si, men brukte ikke lang tid på å overprøve ham, og dermed ble målet stående, til Spurs-spillerne og -managerens store frustrasjon.

Uforstående Ferguson United-sjef sir Alex Ferguson ga tydelig uttrykk for at Spurs hadde liten grunn til å føle seg utsatt for et justismord, og mente at Redknapp og Co i stedet burde rette pekefingeren mot Gomes, som stoppet opp, selv om det ikke var blåst.

- Man kan se på hva dommeren gjorde, og man kan se hva assistentdommeren gjorde og skylde på dem, men keeperen burde vite bedre. Han er en rutinert keeper, og jeg mener han rotet det til for seg selv, sa skotten.

Redknapp kan ikke si seg uenig i prinsippet om å spille til fløyta går, men mener at Nanis bruk av hånda, var et så opplagt regelbrudd at spillet skulle vært stoppet.

FRUSTRASJONSHANDS: I frustrasjon over ikke å ha fått straffespark, la Nani hånda på ballen med fullt overlegg. Det ble imidlertid aldri blåst, og sekunder seinere lå ballen i mål.Foto: SCANPIX/AP Photo/PA, Martin Rickett
FRUSTRASJONSHANDS: I frustrasjon over ikke å ha fått straffespark, la Nani hånda på ballen med fullt overlegg. Det ble imidlertid aldri blåst, og sekunder seinere lå ballen i mål.Foto: SCANPIX/AP Photo/PA, Martin Rickett Vis mer

- Vi forteller det til spillerne allerede fra de er barn, men han (Gomes) trodde det var en opplagt hands. Alle så det og han (Clattenburg) burde og skulle dømt for hands, sier Redknapp.

- Ikke feil NFFs dommersjef Rune Pedersen vurderte situasjonen slik overfor Dagbladet i går:

- Hvis dommeren ser handsen er det fullt lovlig å bruke fordel, for keeperen står med ballen i hendene. Dommeren hadde ikke blåst, og ergo var ballen i spill. Lovmessig har ikke dommeren gjort noe feil, sier han til Dagbladet.

Det betyr ikke at Pedersen ikke mener Clattenburg kunne vurdert det hele smidigere.

- Han kunne løst det ved å dømme for handsen som alle ser. Det er veldig uvanlig å bruke fordelsparagrafen i den type situasjoner. Dommeren har ikke begått noe regelbrudd, men det spørs hvor smart løsningen han valgte er, for å si det sånn.

PS! Det bisarre baklengsmålet var ikke den eneste Spurs-nedturen på Old Trafford lørdag kveld: Formspiller Rafael van der Vaart mister morgendagens hjemmemøte med Inter i Champions League etter at han måtte gå av banen med en lårskade kort tid før slutt. Dermed må Redknapp unnvære nok en nøkkelspiller. Allerede omtalte Gomes er suspendert, mens Ledley King, Michael Dawson og Jermain Defoe alle er skadet.

RISIKERER STRAFF: FA vil nå etterforske Harry Redknapps uttalelser i etterkant av kampen mot United. Blir han funnet skyldig i å ha sådd tvil om dommer Mark Clattenburgs integritet, risikerer han utestengelse.Foto: SCANPIX/EPA/ROBIN PARKER
RISIKERER STRAFF: FA vil nå etterforske Harry Redknapps uttalelser i etterkant av kampen mot United. Blir han funnet skyldig i å ha sådd tvil om dommer Mark Clattenburgs integritet, risikerer han utestengelse.Foto: SCANPIX/EPA/ROBIN PARKER Vis mer