Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Redknapp sier «litt klasse» avgjorde for Spurs

Vingene sendte Tottenham inn i topp fire med ti mann.

DUELLEN: Andy Carroll og Michael Dawson ga hverandre mye juling på White Hart Lane, men kampen ble til slutt avgjort på bakken.Foto: SCANPIX/EPA/GERRY PENNY
DUELLEN: Andy Carroll og Michael Dawson ga hverandre mye juling på White Hart Lane, men kampen ble til slutt avgjort på bakken.Foto: SCANPIX/EPA/GERRY PENNY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tottenham - Newcastle 2-0.

Tottenham passerer Chelsea på Premier League-tabellen og inntar fjerdeplassen etter sliteseieren over Newcastle i ettermiddag.

Alan Pardews menn hadde bestemt seg for å gi hjemmelaget virkelig kamp om poengene på White Hart Lane, i et oppgjør som ble preget av utallige dueller, flere helt på grensen av det tillatte.

Younes Kaboul gikk over den grensen da han ble utvist i andre omgang, og det irriterer manager Harry Redknapp.

- Han er lei seg for det han gjorde, men han kan ikke gjøre sånt. Han hadde gult kort fra før, og vi var i ferd med å vinne kampen, sier Redknapp, ifølge Sky Sports.

- Det er sånn man kaster bort kamper. Det er litt skuffende, for vi er nødt til å holde på disiplinen på de tidspukntene. Men han kommer til å lære, han har vist stor form for oss, sier Spurs-bossen.

Til slutt ble uansett Spurs' lyvinger avgjørende for utfallet, igjen.

- Vi holdt bra på ballen, og scoret enda et mål med ti mann. Newcastle jobbet veldig hardt, og hadde tre mann på midten. Men vi ville ikke la oss dra inn i en rotekamp, og i stedet fikk vi resultatet vi trengte ved hjelp av litt klasse, mener Harry Redknapp.

Lennon-kule
Aaron Lennon brøt stillstanden med scoring først i det 57. minutt.

SIKKER: Aaron Lennon prikket inn 1-0.Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan Martinez
SIKKER: Aaron Lennon prikket inn 1-0.Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan Martinez Vis mer

Younes Kaboul slo ballen ut til høyrekanten på 25 meter, og etter et par kjappe skritt framover kunne Lennon prikke inn ledermålet i motsatt hjørne med stor kraft.

Tottenham fikk et skudd for baugen da Kaboul unødvendig nikket mot Cheikh Tiote og pådro seg rødt kort halvveis ut i omgangen - Tioté forøvrig heldig som selv fortsatt var på banen på det tidspunktet - men Harry Redknapps utvalgte viste nok en gang hvor giftige de kan være på kontringer, da de satte spikeren i kista noen minutter før full tid.

Gareth Bale tok ansvaret denne gangen, pasningen kom fra Luka Modric, og fra favorittposisjonen ute på venstrekanten smalt Bale ballen i høyrehjørnet bak Tim Krul.

Fjerdeplass
2-0 betyr også at Tottenham holdt nullen for bare andre gang denne sesongen, en prestasjon det kan være greit å gjenta noen ganger dersom topp fire-posisjonen skal beholdes helt til slutt.

Younes Kabouls røde kort betyr at også han vil få tre kampers karantene, lik den Jermain Defoe startet soningen av i ettermiddag.

Tottenham er på 33 poeng, fem bak midlertidig ligaleder Manchester City med en kamp mindre spilt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!