Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Engelsk fotball:

Redknapp tilbake: 
- Kona mi sa «er du gal eller hva?»

Tar over Birmingham.

TILBAKE I MANESJEN: Harry Redknapp er klar for Birmingham. Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB scanpix<div><br></div>
TILBAKE I MANESJEN: Harry Redknapp er klar for Birmingham. Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB scanpix

Vis mer

Veteranen Harry Redknapp ble tirsdag ansatt som ny manager i engelske Birmingham.

Redknapp har en fortid som trener i blant annet Bournemouth, West Ham, Portsmouth, Tottenham og Queens Park Rangers. Ringreven førte både Portsmouth og QPR til opprykk til Premier League, og det ble også FA-cuptriumf med Portsmouth.

Som Tottenham-manager ble han kåret til årets trener i Premier League. Nå venter en vanskelig oppgave med å berge Birmingham fra nedrykk. Kun tre poeng skiller til Blackburn under streken når tre runder gjenstår.

Redknapp, som får tidligere Bristol City-trener Steve Cotterill som assistent, er klinkende klar på at han er forberedt på utfordringen som nå venter.

– Jeg fikk en telefon i går kveld ved 19-tiden fra folkene i Birmingham. Da kjørte jeg til London, hadde et 10-15 minutter langt møte med dem og sa "jeg skal komme og gjøre dette", sier Redknapp til Talksport.

Har ingen tryllestav

På hjemmebane var riktignok ikke støtten rungende etter at avgjørelsen var tatt.

– Kona mi sa «er du gal eller hva?», men jeg er lei av å sitte stille og ikke gjøre noe, sier Redknapp, som innser at det blir vanskelig å unngå nedrykk.

– Jeg har ingen tryllestav. Jeg skal ikke forvandle dem til Real Madrid. Vi trenger bare en seier, sier han.

Redknapp erstatter italienske Gianfranco Zola, som trakk seg etter tapet i nedrykksduellen mot Burton i mesterskapsserien 2. påskedag. Burton tok seg forbi Birmingham på tabellen etter mandagens 2-0-seier på St. Andrews.

Stupt nedover

Italieneren har ikke hatt noen heldig hånd med Birmingham. Han tok kontroversielt over for Gary Rowett i desember da klubbens nye kinesiske eiere tok et overraskende grep ved å fjerne Zolas forgjenger.

Birmingham lå på sjuendeplass i mesterskapsserien og kjempet om opprykk. Under Zola har det gått helt galt for den tidligere Premier League-klubben. Zola vant bare 2 av 22 kamper som Birmingham-manager.

(NTB)