Sveriges målvakt Hedvig Lindahl hylles

Redningen går verden rundt

En fantastisk strafferedning av Hedvig Lindahl gjorde at Sverige sikret plass i kvartfinalen i VM.

TIGERSPRANG: Hedvig Lindahl ligger langstrakt og får hendene på straffen til Janine Beckie helt borte ved stolpen. Foto: AP Photo/Michel Euler)
TIGERSPRANG: Hedvig Lindahl ligger langstrakt og får hendene på straffen til Janine Beckie helt borte ved stolpen. Foto: AP Photo/Michel Euler) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hedvig Lindahl ble hele Sveriges helt da hun på mesterlig vis strakte seg helt bort til sin høyre stolpe og slo vekk straffesparket til Canada i åttedelsfinalen.

Redningen sørget for at resultatet ble 1-0 og Sverige tok seg til kvartfinale mot Tyskland i VM.

Den suverene redningen har gått viralt etter kampen og den svenske keeperveteranen har høstet lovord fra fjern og nær. Den svenske keeperhelten Thomas Ravelli er én av flere som har hyllet 36-åringen i etterkant.

Best når det gjelder

Lagvenninnene var naturlig nok i ekstase etter at kvartfinalebillettene var i boks.

- Hun gjør en fantastisk redning og redder oss i kveld. Hun ser utrolig rolig og sterk ut når hun står der, og det gir hele laget en ro også. Det føles som at hun sier til oss at «den her tar jeg», sier lagvenninne Sofia Jakobsson til Expressen etter kampen.

Straffen ble dømt etter at ballen ble skutt opp i armen til Kosovare Asllani fra kort hold. Dermed var det duket for VAR og nok en kontroversiell straffe, langt fra den første i sommerens mesterskap.

Forsvarsspiller Hanna Glas var på sin side trygg på at Lindahl skulle redde straffen, for noe annet følte hun ville vært urettferdig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer