Sveriges målvakt Hedvig Lindahl hylles

Redningen går verden rundt

En fantastisk strafferedning av Hedvig Lindahl gjorde at Sverige sikret plass i kvartfinalen i VM.

TIGERSPRANG: Hedvig Lindahl ligger langstrakt og får hendene på straffen til Janine Beckie helt borte ved stolpen. Foto: AP Photo/Michel Euler)
TIGERSPRANG: Hedvig Lindahl ligger langstrakt og får hendene på straffen til Janine Beckie helt borte ved stolpen. Foto: AP Photo/Michel Euler)Vis mer

Hedvig Lindahl ble hele Sveriges helt da hun på mesterlig vis strakte seg helt bort til sin høyre stolpe og slo vekk straffesparket til Canada i åttedelsfinalen.

Redningen sørget for at resultatet ble 1-0 og Sverige tok seg til kvartfinale mot Tyskland i VM.

Den suverene redningen har gått viralt etter kampen og den svenske keeperveteranen har høstet lovord fra fjern og nær. Den svenske keeperhelten Thomas Ravelli er én av flere som har hyllet 36-åringen i etterkant.

Best når det gjelder

Lagvenninnene var naturlig nok i ekstase etter at kvartfinalebillettene var i boks.

- Hun gjør en fantastisk redning og redder oss i kveld. Hun ser utrolig rolig og sterk ut når hun står der, og det gir hele laget en ro også. Det føles som at hun sier til oss at «den her tar jeg», sier lagvenninne Sofia Jakobsson til Expressen etter kampen.

Straffen ble dømt etter at ballen ble skutt opp i armen til Kosovare Asllani fra kort hold. Dermed var det duket for VAR og nok en kontroversiell straffe, langt fra den første i sommerens mesterskap.

Forsvarsspiller Hanna Glas var på sin side trygg på at Lindahl skulle redde straffen, for noe annet følte hun ville vært urettferdig.

- Jeg hadde en følelse på at hun kom til å redd den. Det hadde ikke føltes rettferdig at de skulle få mål på den måten, selv om det ble dømt hands. Hedvig viser seg fram når det gjelder som mest og det er mye takket være henne at vi gikk videre i dag, sier Glas.

Angrer på straffevalg

Lindahl, som har voktet målet til Chelsea i flere sesonger, men som forlater den engelske toppklubben etter VM, hadde allerede før gårsdagens kamp satt seg i stor respekt hos det kanadiske mannskapet.

Da de to lagene møttes i Algarve Cup i mars hadde nemlig Lindahl reddet en straffe fra Canadas største stjerne, Christine Sinclair. Mens det ble sjekket med VAR om straffen skulle gis eller ei, gjorde den redningen at Sinclair ga bort straffen til lagvenninne Janine Beckie.

- Jeg har dårlig samvittighet som spurte henne, sa en svært skuffet Sinclair til CBC, hvor hun også hedret Lindahl for en «verdensklasseredning».

Straffetakeren selv valgte også å rose Lindahl.

- Hun gjorde en fantastisk redning. Det er vanskelig å ta innover seg, vi slo dem på straffer for fire måneder siden, så jeg er sikker på at hun husket hvor jeg satte den, eller bli minne på det før kampen. Jeg er ikke typen til å endre på hvor jeg skyter, jeg er trygg på straffen min. Hun gjorde en fantastisk redning, gjentok Beckie etter kampen ifølge Toronto Sun.