Redning+scoring=cuphelt 2

BERGEN (Dagbladet): Først scoret Aalesund-keeper Frank Mathisen på den fjerde straffa. Så gikk han tilbake på målstreken og sikret sunnmøringene kvartfinale.

Frank Mathisen tror det er 15 eller 16 år siden Aalesund sist var i en kvartfinale.

- Det er klart dette er stort for oss. Vi har trent hardt. Klubben har satset mye, og nå begynner vi å bære fruktene av innsatsen. Seier mot Brann i Bergen og en plassering i 1. divisjon som gir oss muligheter for opprykk. Det er moro det, sier Frank Mathisen.

Tok en sjanse

Han scoret selv på den fjerde straffen før han gikk tilbake på målstreken. Han måtte la fem straffer passere, men den sjette fra Joachim Walltin fikk han handa på.

- Jeg måtte ta en sjanse og bestemte meg for å kaste meg mot venstre. Da jeg så ballen komme, forsto jeg at vi hadde vunnet. Det var fantastisk, sier den gode målvakten.

Kvartfinalene i Fotball-NM:

Lyn-Stabæk
Ålesund-Tromsø
Vålerenga-Viking
Odd-Strømsgodset

Kampene spilles i utgangpunktet onsdag 28. august.

De førstnevnte lagene ligger best an til å få hjemmebane, men kampsteder blir endelig bestemt senere.

- Vi som er keepere er også gode til å ta straffer, legger han til.

Aalesunds høye og farlige angriper, Tor Hogne Årøy, var så sliten etter kampen at han nesten ikke klarte å juble over avansementet. I garderoben beskrev han opplevelsen på denne måten:

- Å gå videre etter å ha vunnet på Brann stadion står det respekt av, men vi har hatt troen på dette hele uka. Vi vet at vi kan hamle opp med Tromsø. Det har vi gjort før. Jeg regner med at vi klarer å presse inn fem til seks tusen mennesker på Kråmyra stadion. I tillegg har vi plass til sunnmøringer på hele byfjellet, sier han og får lattersalver og aplaus fra de andre spillerne.

- Slår Tromsø

Trener Ivar Morten Normark minner om 4- 2-seieren mot Tromsø 10. juli.

- Tromsø kan vi klare å slå. Som trener er dette det største jeg har vært med på, men først og fremst er denne seieren veldig stort for guttene. Jeg unner dem denne opplevelsen av hele mitt hjerte. Og jeg synes ikke det var ufortjent. Vi kunne ha punktert kampen etter utlikningen i andre omgang, sier Normark.

Bommet

Brann-kaptein Joachim Walltin ville egentlig ikke ta straffe. Han har ikke mye erfaring med sånt. Sist gang bommet han da han forsøkte i en seriekamp for Vålerenga.

- Det var ingen andre som ville ta den sjette straffen. Derfor måtte jeg ta ansvar. Jeg bestemte meg for hjørne, og trodde ballen skulle gå inn, sier Walltin.

HELTEN: Keeper Frank Mathisen scoret på en straffe og reddet den avgjørende. Ikke rart at han ble omfavnet av jublende Aalesund-tilhengere på Brann stadion i går kveld.