Redning+scoring=cuphelt

MOSS (Dagbladet): - Sist jeg scoret i straffekonk var som guttespiller i Norway Cup, sier VIF-keeper Øyvind Bolthof. I går sendte han Vålerenga til kvartfinale mot Viking.

For sjøl om Tobias Grahn slo inn den avgjørende 5- 4 straffa som sistemann etter å ha korset seg og bedt til gud, var det Øyvind Bolthofs kveld på Melløs. Først fikk han sin andre sjanse fra start denne sesongen etter Morten Bakkes kjempemiss mot Brann. Deretter både reddet han og scoret i straffekonken.

- Det var Kjetil (Rekdal) som kom bort og sa jeg skulle skyte en av straffene, sier VIF-keeperen til Dagbladet.

- Egentlig var det ikke så overraskende. For han vet at jeg er sikker på foten. Sjøl var jeg sikker på å score.

- Og nå spiller du fra start mot Odd til søndag også?

- Jeg håper det. Jeg har ligget tett på Morten (Bakke) i hele sesongen. Og det var min tur til å stå i mål i denne kampen. Jeg har den gode følelsen, og at jeg er i form har jeg vist på trening, sier Øyvind Bolthof.

Sikker på Bolthof

- Øyvind var sammen med Pa (-Modou Kah) og Petter (Belsvik) mine tre selvfølgelige straffeskyttere, sier Kjetil Rekdal som sjøl ikke spilte på grunn av en liten skade.

- De to andre måtte jeg lete etter. Og da Øyvind skulle skyte som fjerdemann var jeg helt sikker på scoring. Da Tobias (Grahn) tok den siste satt jeg med ryggen til.

Fordi:

- Jeg var redd for det som kan skje i en straffekonk, sier VIF-treneren. - Jeg var redd for at vi skulle misse det skuddet som ville sende oss videre og å oppleve den nedturen noe slikt medfører. Men Tobias var overlegen og denne seieren vil gi oss et skikkelig løft.

Og:

- At vi trakk Viking i kvartfinalen er helt OK for meg. Vi har hjemmekamp og en stor mulighet til å slå ut en av de store favorittene.

Raste i pausen

Vålerenga som sådan, ut over den massive gleden etter straffekonken, er derimot ikke mye å skryte av. Ut over det første kvarteret. Da var det trøkk, en scoring ved Knut Henry Haraldsen og store muligheter til mer. Men som tidligere i sesongen kom unøyaktigheten, de farlige tversoverpasningene midt i banen og motstanderens kontringer.

Kvartfinalene i Fotball-NM:

Lyn-Stabæk
Ålesund-Tromsø
Vålerenga-Viking
Odd-Strømsgodset

Kampene spilles i utgangpunktet onsdag 28. august.

De førstnevnte lagene ligger best an til å få hjemmebane, men kampsteder blir endelig bestemt senere.

Inntil Freddy Dos Santos stupheadet inn 2- 2 etter 25 minutter var Kasey Wehrmans 1- 1 og Kjell Olofssons 2- 1 Rekdals store fortvilelse.

- Vi ga dem to mål og jeg var forbannet i pausen, sier Rekdal. - Vi har gort det før, vi vet hvordan vi blir straffet og derfor vil jeg ikke se det. Og det eneste som var positivt etter den gode åpningen - ut over at vi vant, selvfølgelig - var at vi orket å stå distansen hele veien ut, sier Kjetil Rekdal.

SCORET OG REDDET: Øyvind Bolthof spilte sin andre kamp fra start for Vålerenga denne sesongen, og benyttet anledningen både til å score og redde i straffekonkurransen.