Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Redningshelikopter ville ikke hjulpet

Det sier østerrikske kirurger.

(Dagbladet.no): Olympiatoppens lege Lars Engebretsen fastslo i går at Matthias Lanzingers bein ikke kunne vært reddet sjøl om han hadde kommet tidligere til sjukehus.

Nå får han støtte av de østerrikske kirurgene som ble fløyet til Norge for å være med på operasjonen.

Arrangørene har fått - og avvist kritikk - for at de bare hadde et «turisthelikopter» i beredskap for sjuketransport.

Innsigelsen fra østerrikske eksperter går på at et spesialtilpasset redningshelikopter kunne ha heist den skadde rett opp fra bakken, slik at han raskere kunne kommet til sjukehus.

Ambulansehelikoptre har også medisinsk utstyr om bord. Men Primar Herbert Resch, den ene de av to østerrikske kirurgene, mener dette ikke ville ha utgjort noen forskjell.

- Jeg tror ikke intensivbehandling i helikopteret kunne forandret så mye, sier han til Kleine Zeitung.

I dag ble det klart at den uheldige 27-åringens familie ønsker å beslaglegge det amputerte beinet, som bevismateriale i tilfelle søksmål.

Eventuelle rettslige skritt rettes sannsynligvis mot arrangørene i Kvitfjell, Det internasjonale skiforbundet og/eller skiprodusenten Fischer.

STRIDENS KJERNE: Østerrikske alpinteksperter mener Kvitfjell burde hatt minst ett ambulansehelikopter i beredskap. I stedet ble Matthias Lanzinger fraktet bort i det de kaller et «turisthelikopter». Foto: KNUT FALCH/SCANPIX
STRIDENS KJERNE: Østerrikske alpinteksperter mener Kvitfjell burde hatt minst ett ambulansehelikopter i beredskap. I stedet ble Matthias Lanzinger fraktet bort i det de kaller et «turisthelikopter». Foto: KNUT FALCH/SCANPIX Vis mer
image: - Redningshelikopter ville ikke hjulpet
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media