Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Redningsmannen vil på tabelltoppen

Fredrikstads nye keeperyndling Steinar Sørlie hadde så vidt fylt sju år sist klubben gikk til topps i fotballens høyeste divisjon. 25. april 1982. I morgen kan det skje igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Det er ikke meg imot. Jeg har aldri slått Odd i obligatorisk kamp, og klatrer gjerne til topps, sier Sørlie til Dagbladet.

I jubelkampen på Lerkendal sist søndag (1-0 over Rosenborg) fikk han ni på Dagbladets spillerbørs.

-  Keepertrener Jerry Knutsson fikk meg fort ned på jorda igjen. Jeg hadde ikke før kommet på treninga, før han pekte på flere ting jeg kunne forbedre. Kommentarene gikk først og fremst på forflytninger, utspill og utkast, sier Steinar Sørlie.

Nullstilt

Nå er han nullstilt, og klar for nye tigersprang når Odd\'rane kommer på besøk.

-  Vi slo dem 3-0 i fjor, da var jeg skadd og satt på tribunen. Heller ikke som Byåsen-spiller har jeg vært med og slått Odd. En gang må det vel være min tur til å banke dem i noe annet enn privatkamp, sier Steinar Sørlie.

25. april 1982, dagen som nesten ble ny flaggdag i Fredrikstad, husker han ikke spesielt.

-  Det eneste jeg minnes, var at jeg nettopp hadde begynt å spille fotball på Utleira i Trondheim. Broren min, Øyvind, spilte på juniorlaget til Rosenborg. Også for 23 år siden var jeg keeper. Hele sommeren var det fotballtrening og kamper. Vinterstid var det skiløping for alle penga, sier Steinar Sørlie.

Ett mål

Seriestarten i år har vært som et eventyr.

-  Ett mål skiller oss fra serieleder Start, en utrolig prestasjon når vi tenker på hva Fredrikstad har gjort de siste åra. Motstanderne har også vært bra, og er tippet blant de fem beste. Sju poeng mot Lyn (1-1), Viking (2-1) og Rosenborg (1-0) er en drømmestart. Det verste er at vi fort kunne hatt ni poeng, ikke bare sju, sier Steinar Sørlie.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!