Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Redningsmannen

Oslo Kings- Asker Aliens 89- 91. Han grep sjansen og satset høyt. Amir Alagic (27) scoret ni raske poeng for Asker Aliens i sluttminuttene og reddet seieren i toppoppgjøret mot Oslo Kings.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Amir var het, og vi valgte å spille på han i sluttminuttene, sier trener i Asker Aliens, Baard Stoller til Dagbladet.

Og dette viste seg å være et godt taktisk valg.

Oslo Kings ledet toppoppgjøret, mellom basketligaens to eneste ubeseirete lag, helt til det gjensto to minutter av kampen. Da satte scoringsmaskinen Amir Alagic inn nådestøtet

I løpet av fire minutter traff han kurven fra distanse tre ganger og ga Asker-laget ni kjappe poeng.

Tusen Oslo Kings-tilhengere i Stovnerhallen hylte og skreik, og trener Robert Holm i Oslo Kings rev seg i håret - til ingen nytte. For Aliens-spillerne slo mental knockout på konkurrenten i løpet av to minutter. Asker topper nå tabellen og er fortsatt ubeseiret etter sju kamper.

- Dette var den deiligste seieren til nå. Det å ligge under med 17 poeng og vinne med 2, er en herlig følelse. En perfekt dag, sier redningsmannen Alagic til Dagbladet.

Men Asker Aliens måtte slite for hvert eneste poeng i Stovnerhallen. Lynkjappe David Evans startet kampen som han pleier. Oslo Kings-spilleren satte ballen i kurven med jevne mellomrom og sto bokført med 16 poeng etter halv tid. Men så sa det stopp for storscoreren. - Tre-poengerne til Asker Aliens var avgjørende. Vi lot dem komme inn i kampen og vi tapte da det gjalt som mest. Jeg er sliten. Dette var et tøft tap for oss, sukker Oslo Kings' trener Robert Holm.

Treffsikre

Det var to Asker-spillere som sto for de avgjørende 3-poengerne - svenske Patrik Sandström og bosniske Amir Alagic. Alagic traff på tre av tre mulige fra distanse, mens 23 år gamle Sandstrøm traff på fire av fem forsøk. Alagics scoret totalt 29 poeng, mens Patrik Sandström sto bokført med 24 poeng etter kampslutt. Men begge disse to måtte se seg slått av Oslo Kings-spilleren Kelvin Woods. Han fikk totalt 30 poeng.

Mentalt sterk

Amir Alagic har bodd i Norge i ni år, og seks av disse årene har han spilt for Asker Aliens. Den 198 centimeter høye basketspilleren ble oppdaget av sin nåværende trener under en skoleturnering i Asker. Baard Stoller, som dømte i skoleturneringen, ble overrasket over hvor teknisk god Alagic var.

- Han er en spiller som takler de mentalt vanskelige skuddene i sluttminuttene, sier Stoller.

RAGET HØYEST: - Dette var den deiligste seieren til nå, sier matchvinner Amir Alagic. Han scoret 29 poeng totalt og sørget for seier i kampen mot Oslo Kings i går.Foto: OLE C.H. THOMASSEN
Hele Norges coronakart