Gjert Ingebrigtsen frykter for at sønnene skal pådra seg skader

Redselen Gjert aldri blir kvitt: - En kjempebelastning

Et av friidrettspappa Gjert Ingebrigtsens største mareritt er en alvorlig skade hos en av løpersønnene. Han klarer aldri å riste av seg redselen.

REDD FOR SKADER: Gjert Ingebrigtsen trener sine tre sønner, som alle er verdensklasseløpere. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
REDD FOR SKADER: Gjert Ingebrigtsen trener sine tre sønner, som alle er verdensklasseløpere. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den frittalende treneren har i en årrekke viet mye tid og energi til å få opp tre av sønnene sine i den ypperste verdenseliten. I sommer vant Jakob (18) overraskende gull på både 1500 og 5000 meter under EM i Berlin.

Dermed ble han den tredje av Ingebrigtsen-brødrene til å bli europamester. Henrik (27) tok gull i 2012, mens Filip (25) greide det i 2016.

Gjert Ingebrigtsen er tydelig på hva som er den tyngste byrden som ansvarlig trener.

- Å holde guttene friske og skadefrie er den største utfordringen. De har til sammen rundt fire-fem skader i året, og for min del er det en kjempebelastning. Det er en balansegang, sa han til NTB i forbindelse med lanseringen av boken «Kunsten å oppdra en verdensmester».

Tråkker innover

Også i boken er skadefrykten et tema. Pappa Ingebrigtsen deler der bekymringene han har hatt for Jakob:

«Det at han tråkker så kolossalt innover, gjør at han får belastningen veldig feil på hele foten, helt opp i hoftene. Og jo fortere han løper, og jo større og tyngre han blir, desto mer trykk blir det ned i beina på ham. Han kan risikere at han ikke kan holde på med løping», skriver Gjert og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer