- Redselen har sluppet taket

Petter Solberg kjente en klump i magen før rallystarten på Korsika i går, men føler at redselen etter den grufulle ulykken torsdag slapp taket da han kom igang igjen.

- Jeg var veldig spent på hvordan jeg ville reagere etter den desidert verste opplevelsen jeg har hatt i mitt liv. Man må respektere farene ved å kjøre rally. Ellers er man dum. Men jeg føler at redslen har sluppet taket nå. Det var viktig for meg å komme kjapt i gang igjen, sier Petter Solberg til Dagbladet.

Trenger poeng

Først klokka 06.00 fredag morgen var hans Subaru Impreza klar for start. Da hadde ti mekanikere jobbet 18 timer i strekk for å reparere bilen etter Solbergs voldsomme sammenstøtet med en telefonstolpe i 150 km/t og endte til slutt på kanten av et 200 meter høyt stup.

Petter kom fra dagen i går med en åttendeplass etter de seks første fartsprøvene i VM-runden på Korsika - 43,8 sekunder bak asfalteksperten Sebastien Loeb.

- Jeg er faktisk ganske fornøyd med starten. Jeg hadde ikke trodd det skulle gå så fort i dag. Faktisk henger vi bedre med nå enn vi gjorde før det gikk galt i San Remo i forrige VM-runde.

- Hvordan fungerer bilen?

- Det er naturligvis umulig å få den helt tipp topp etter det som har skjedd, men teamet har gjort en kjempejobb, så det funker sånn noen lunde. Blir det regn de neste dagene kan jeg kjøre meg fram mange plasser. For å ha en sjanse til VM-tittelen må jeg minimum ha en 4.- 5. plass her nede. 8. plass gir for dårlig uttelling, sier Petter Solberg til Dagbladet.

Spesielt med tanke på at lederen Loeb også ligger på 2. plass i VM-sammendraget, er Petter avhengig av ikke å tape for mange poeng vis a vis franskmannen.

Snakket ut

Torsdag kveld samlet han hele Subaru-teamet for å få snakket ut om krasjen som i verste fall kunne kostet ham livet.

- Jeg var skikkelig stressa etter ulykken, jeg innrømmer det. De som kjenner meg hadde aldri opplevd meg slik tidligere. Men det er ingen vits i å spille tøff etter noe sånt. Jeg fikk meg en skikkelig støkk, og det var godt å få luftet skikkelig ut. Jeg er ikke typen som gjemmer meg, sier Petter Solberg.

I går kveld valgte han en rolig middag med kona Pernilla og sønnen Emil (2).

- Vi har godt av å roe ned litt nå, smiler Petter.

Han fryktet ikke at han ubevisst skal holde litt igjen etter ulykken, og håper på å kjøre seg et godt stykke oppover resultatlista etter dagens seks etapper.

- Man må ikke bli helt idiot, heller, men jeg er nødt til å gi alt.

FANT ROEN: Petter Solberg fikk kontroll på både bilen og nervene på Korsika i går. Tatt i betrakning ulykken torsdag formiddag, var Petter fornøyd med åttendeplassen på gårsdagens seks fartsprøver.