- Reduser eliteserien

Ishockey-VM: Norge-Latvia 0- 3. Espen Shampo Knutsen mener Norges Ishockeyforbund må redusere antallet lag i eliteserien fra ti i dag til åtte neste sesong hvis landslaget skal ta et skritt nærmere verdenstoppen. I går rykket Norge ned fra a-gruppen etter nok et tap.

Shampo har resepten på hvordan norsk ishockey skal reise seg igjen.

- Med færre kamper i eliteserien blir det jevnere og tettere matcher. Gjennom dette vil også spillerne i norsk ishockey heve seg, sier Shampo til Dagbladet.

Lettvinte matcher

Landslagssjef Petter Thoresen er helt enig med den norske NHL-proffen.

- Å redusere antallet lag i eliteserien med to er jeg fullstendig enig i. Vi spiller altfor mange lettvinte matcher i løpet av sesongen. Med færre lag vil det bli flere betydningsfulle matcher, sier Thoresen til Dagbladet.

Han mener det er himmelvid forskjell på VM-spill og kamper i den norske serien.

- Det er et stort hopp fra det vi holder på med hjemme til spill mot de beste lagene i verden. Hoppet er større en flere i Norge tror, sier Thoresen.

Innsats til VM-gull

Shampo fulgte gårsdagens match via tv-skjermen og har ingenting å utsette på de norske spillernes VM-innsats.

- Spillerne ofrer seg skikkelig og hadde det bare gått på innsatsen ville vi tatt VM-gull. Faktum er at de lagene vi har tapt mot er bedre. Norge har et ungt og urutinert lag, sier Shampo og fortsetter:

- Vi kan heller ikke bare skylde på at vi har utur år etter år, sier Shampo.

Ingen skuffet gjeng

- Bør sportssjef Leif Boorks stilling vurderes etter nedrykket til 1. divisjon?

- Jeg har nesten ikke hatt Leif som sjef så det er vanskelig for meg å uttale meg om hans stilling. Hvis det imidlertid fører til at flere vil spille for Norge hvis Boork byttes ut, må Norges Ishockeyforbund vurdere et skifte, sier Shampo.

Norge presterte nok en gang et hederlig resultat, selv om det ble 0- 3-tap. Dessverre så teller ikke hederlige resultater i kampen for å overleve i a-gruppen.

Likevel var det ingen skuffet norsk gjeng som avsluttet VM med nedrykk i går.

- Vi var skuffet etter tapet mot Hviterussland. I kampen mot Latvia forsvarte vi oss godt, men klarte ikke å score, sier Petter Thoresen.

Hviterussland følger Norge ned i B-gruppen, selv om laget i går slo Japan 4-1.

TRÅKKET TIL: Morten Ask (nr. 26) lukker øynene og trår til i taklingen mot Latvias Sandis Ozolins. Men det endte med tap og nedrykk.