Redusert Kroatia mot Norge

Trener Bilic sliter med forfall.

Kroatia møter Norge onsdag med en debutant fra start og flere nye spillere etter at nesten halve troppen meldte forfall.

Landslagssjef Slaven Bilic vil ikke gjøre noe stort nummer ut av forfallene, men Ivan Klasnic, Nico og Robert Kovac, Igor Tudor, Josip Simunic, Dario Knezevic, Goran Sablic, Milan Rapaic og Ante Seric er alle ute av dansen på grunn av skader eller sykdom. I tillegg krevde Ivica Olic å slippe landskampen for å trene med sin nye klubb Hamburg.

Bilic har 14 spillere igjen av sin opprinnelige tropp, og har ikke annet valg enn å bruke nye spillere. Debutant er Hrvoje Vejic (29) fra russiske Tom. Han spiller sammen med Milan-veteranen Dario Simic i midtforsvaret.

Høyreback Vedran Corluka fra Dinamo Zagreb er en ung og fremadstormende spiller. Det er også klubbkamerat Luka Modric på sentral midtbane.

Bosko Balaban spiller på topp sammen med Mladen Petric. I bakhånd har kroatene brasilianskfødte Eduardo Da Silva, men de hevder at han er hemmet av skade og ikke skal spille fra start.

Laget som møter Norge er en blanding av nye fjes og rutinerte spillere. Seks spillere er igjen fra startelleveren som slo England 2-0 i oktober, og like mange fra forrige kamp, 4-3-seieren i Israel i november.

(NTB)

SKAL TESTE OPDAL: Club Brugge-spiss Bosko Balaban starter på topp mot Norge i morgen, for et redusert kroatisk lag. Foto: Reuters
SKAL TESTE OPDAL: Club Brugge-spiss Bosko Balaban starter på topp mot Norge i morgen, for et redusert kroatisk lag. Foto: Reuters Vis mer