Redusert, men optimistisk

Bjarne Solbakken er ute av senga, litt redusert, men likevel optimistisk etter en uke med forkjølelse og sår hals.

- Jeg var på ski onsdag for første gangen siden jeg ble syk i Chamonix, og jeg må innrømme at jeg ikke er 100 prosent ennå. Jeg ble fort sliten, så jeg må bygge meg opp igjen fysisk, men det er jeg forberedt på.

- Kanskje kommer rennene her i Wengen litt for tidlig for meg, men til Kitzbühel neste helg, skal jeg være helt klar. Det kan jeg love, sa Bjarne Solbakken til NTB torsdag ettermiddag.

Da ble all trening avlyst i Wengen på grunn av kraftig snøfall. De norske gutta brukte dagen til et artig rebusløp og en litt uhøytidelig curlingkonkurranse. Humøret var på topp og konkurranseinstinktet minst like skjerpet som det er i alpinbakken.

Bjarne Solbakken snufset litt, men var med på lik linje med de andre, selv om han var sengeliggende i mange dager i Chamonix, og det har tatt lengre tid å bli kvitt sykdommen enn han hadde håpet og trodd.

- Fordelen var at jeg ikke følte meg helt utslått da jeg ble syk. Jeg har ikke hatt noe særlig feber heller, men jeg merker at jeg er blitt litt slapp, sa han.

Heldig til nå

- Sykdom kommer alltid ubeleilig, men jeg prøver å tenke litt positivt, og jeg har vært heldig til nå i sesongen, sa Bjarne. Han har vært på seierspallen tre ganger i år, og den ene gangen, i super G-rennet i Beaver Creek, sto han helt øverst.

Han lå også kjempegodt an i verdenscupen, men falt noen plasser tilbake på listen i og med at han ikke fikk kjørt noen av rennene i Chamonix forrige helg.

- Sesongen i fjor ble veldig skadeskutt for mitt vedkommende. Jeg følte jeg ikke i det hele tatt fikk vist eller tatt ut det jeg var god for. Det var i det hele tatt en veldig skuffende sesong.

- Derfor lovet jeg meg selv at noe slikt aldri skulle skje igjen. Etter fjorårssesongen bestemte jeg meg for å bli bedre i alt. Det går på at jeg må være skjerpet og passe på alle små detaljer, og nå kan jeg si at jeg har klart å forbedre meg på alle områder, sier Solbakken. Det gjelder barmarkstrening, forberedelser til løp, preparering av ski og tilpassing av utstyr samt gjennomføringen av rennene.

- Når alle de små detaljene blir litt bedre gjennomført, ja, da blir sluttresultatet bedre også, sier han.

Lang vei

For Bjarne Solbakken har det vært en lang og tøff vei fram til dit han er nå.

- Jo, modningsprosessen fram mot den første seieren min i verdenscupen har vært lang og tøff, men nå når jeg først har klart å vinne og klatre opp på seierspallen, tror jeg det er lettere å holde seg der.

- Derfor vil jeg si at jeg er veldig fornøyd med sesongen fram til nå, og jeg er veldig sulten på både flere seirer og flere pallplasseringer, sier Solbakken.

Han understreker at det har vært mange oppturer for ham i år, og han ser ingen grunn til at det ikke skal fortsette, selv om han har slitt med sykdom en ukes tid nå.

- Jo, jeg ser optimistisk videre i sesongen. Bare jeg holder meg frisk og skadefri, kan det blir mye moro utover vinteren, sier han.

Raskt tilbake

- Bjarne Solbakken har et veldig godt grunnlag. Derfor tror jeg han kommer raskt tilbake, sier sjeftrener Atle Skårdal.

Han vet ikke hvor mye solbakken har tapt på den uken han har ligget syk, men treneren er ikke så veldig bekymret.

- Jeg tror vel ikke at vi skal vente altfor mye av Bjarne her i Wengen, hvis det blir renn, men jeg føler meg overbevist om at han vil være på topp til Kitzbühel, sier Skårdal. Han tror ikke Wengen er det mest gunstige stedet for Solbakken å komme tilbake i, for utfortraseen er både lang og krevende, og ikke noe passende sted for en løper som ikke er helt klar etter en uke i sykesenga.

Men Solbakken er innstilt på å kjøre. Så klar føler han seg.

(NTB)