Redusert straff for Grimseth

Det internasjonale vektløfterforbundet har senket dopingstraffen til Stian Grimseth fra to år til 15 måneder. - Nå ser jeg framover, sier Grimseth til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag var Grimseth på høring. I dag fikk han den gledelige beskjeden: Han har fått nedsatt utestengelsen med ni måneder.

- Jeg skulle jo gjerne sett at det hadde blitt enda mer reduksjon, men lovverket er nå en gang slik. Jeg føler jeg har nådd fram med mine synspunkter og etter det jeg vet er det historisk at en straff blir redusert på denne måten, sier Grimseth til Dagbladet.no.

Trodd på Grimseth

- Styret i det internasjonale vektløfterforbundet (IWF) ville aldri ha nedsatt utestengelsen av Stian Grimseth fra 2 år til 15 måneder uten å ha vært 100 prosent overbevist om at Stian Grimseth ikke har dopet seg med vilje. Derfor er denne avgjørelsen en fullstendig renvaskelse av Stian Grimseth, skriver advokat Morten Steenstrup i en pressemelding.

IWF har trodd på forklaringen til Grimseth og de fremlagte bevis om at han har fått i seg det ulovlige stoffet uten å vite om det og at det har skjedd ved et uhell.

Comeback i desember

Grimseth har mulighet til å bringe saken inn for Court of Arbitration for Sport i Lausanne, men selv er han litt usikker på om det blir noe av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer