Redusert straff for Grimseth

Det internasjonale vektløfterforbundet har senket dopingstraffen til Stian Grimseth fra to år til 15 måneder. - Nå ser jeg framover, sier Grimseth til Dagbladet.no.

Tirsdag var Grimseth på høring. I dag fikk han den gledelige beskjeden: Han har fått nedsatt utestengelsen med ni måneder.

- Jeg skulle jo gjerne sett at det hadde blitt enda mer reduksjon, men lovverket er nå en gang slik. Jeg føler jeg har nådd fram med mine synspunkter og etter det jeg vet er det historisk at en straff blir redusert på denne måten, sier Grimseth til Dagbladet.no.

Trodd på Grimseth

- Styret i det internasjonale vektløfterforbundet (IWF) ville aldri ha nedsatt utestengelsen av Stian Grimseth fra 2 år til 15 måneder uten å ha vært 100 prosent overbevist om at Stian Grimseth ikke har dopet seg med vilje. Derfor er denne avgjørelsen en fullstendig renvaskelse av Stian Grimseth, skriver advokat Morten Steenstrup i en pressemelding.

IWF har trodd på forklaringen til Grimseth og de fremlagte bevis om at han har fått i seg det ulovlige stoffet uten å vite om det og at det har skjedd ved et uhell.

Comeback i desember

Grimseth har mulighet til å bringe saken inn for Court of Arbitration for Sport i Lausanne, men selv er han litt usikker på om det blir noe av.

- Jeg får dommen skriftlig, så får vi se, men kanskje er det bedre å se framover, sier Grimseth.

- Det viktigste nå er at jeg har opplevd å få tillit og sympati, sier han.

Med den reduserte utestengelsen kan han nå se framover mot comeback i desember. VM i oktober går han glipp av.

- Jeg håper å få i sving storstevnet jeg tidligere har arrangert i Førde i desember. Det hadde vært en hyggelig gest som takk for all den støtten jeg har fått her oppe, sier Grimseth til Dagbladet.no.

Nå ser han fram til å løfte jern igjen for fullt.

- Formen er brukbar, men jeg har et stykke igjen. Jeg tror likevel ikke at det skal ta så lang tid før jeg er tilbake i god gammel form. Det er lettere å motivere seg nå når jeg har noe å se fram mot, sier Grimseth.

(Dagbladet.no)

MED HÅNDA PÅ HJERTET: Under Sydney-OL testet Stian Grimseth positivt på det anabole steroidet Nandrolon. Han kunne med hånda på hjertet sverge på at han var uskyldig. Nå får han støtte, i form av redusert straff. <br>Foto: SCANPIX<br>