Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Redusert straff for Kenneth Dokken

Utestengt i sju kamper.

STYGG EPISODE: Kenneth Dokkens nedsparking av Johan Arneng i cupsemifinalen mellom Aalesund og Odd vakte sterke reaksjoner, også i doms- og sanksjonsutvalget. Nå er imidlertid straffen blitt kraftig redusert. Foto: TV 2 Sporten
STYGG EPISODE: Kenneth Dokkens nedsparking av Johan Arneng i cupsemifinalen mellom Aalesund og Odd vakte sterke reaksjoner, også i doms- og sanksjonsutvalget. Nå er imidlertid straffen blitt kraftig redusert. Foto: TV 2 Sporten Vis mer

||| Kenneth Dokken er utelukket i sju kamper av Norges Fotballforbund.

NFFs doms- og sanksjonsutvalg har besluttet dette. Dokken sparket ned Johan Arneng under semifinalen i cupen 24. september.

Utvalget legger vekt på Dokkens gode oppførsel og åpenbare anger etter episoden. Samtidig mener utvalget at allmennpreventive hensyn tilsier en relativt streng reaksjon, idet denne type opptreden ikke hører hjemme på en fotballbane.

Utvalget har ilagt Dokken en straff på utelukkelse i sju obligatoriske kamper på Odd Grenlands førstelag.

Til fradrag i straffen kommer den suspensjon som Kenneth Dokken har sonet fra og med 25. september 2009. Det betyr at Odd-spilleren er tilbake i tredje serierunde neste år etter å ha stått over de siste fem rundene av årets sesong.

Dokken ble i første omgang utestengt i seks uker, og Doms- og sanksjonsutvalget innstilte seinere på 13 uker, noe som ville ha betydd at midtbanespilleren ville mistet store deler av vårsesongen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media