INTERVJUET FØR DRAPSKVELDEN: Reeva Steenkamp ble intervjuet av magasinet Heat bare sju dager før hun ble skutt av kjæresten Oscar Pistorius. Foto: EPA/NTB Scanpix, faksimile: Heat.
INTERVJUET FØR DRAPSKVELDEN: Reeva Steenkamp ble intervjuet av magasinet Heat bare sju dager før hun ble skutt av kjæresten Oscar Pistorius. Foto: EPA/NTB Scanpix, faksimile: Heat.Vis mer

Reeva fryktet løgner skulle ødelegge forholdet

Ukeblad trykker det siste intervjuet.

(Dagbladet): Kausjonshøringen mot Oscar Pistorius (26) pågår fortsatt, og møtet i retten har tatt lengre tid enn planlagt. Høringen skulle vare i to dager, men gikk fredag inn i sitt fjerde døgn

Pistorius er siktet for drap på kjæresten Reeva Steenkamp (29). Den avdøde modellen og juristen gjorde sitt siste intervju bare én uke før dødskvelden.

Intervjuet ble gjort med magasinet Heat, og Steenkamp forklarte at fryktet løgner kunne ødelegge forholdet.

- Vi har ikke snakket med media fordi jeg ikke ønsker å skade forholdet, sa Steenkamp til Heat, gjengitt i City Press.

Redd løgner
Steenkamp ble drept av tre skudd da hun befant seg på badet i Pistorius' hjem. Pistorius har innrømmet at han avfyrte skuddene, men at han trodde han skjøt mot en innbruddstyv.

- Jeg har vært utsatt for innbrudd og trusler tidligere. Derfor sover jeg med en 9 mm pistol under puta. Jeg våkna og tenkte å stenge igjen døra da jeg hørte en lyd fra badet. Jeg kjente skrekken komme, fortalte Pistorius i retten.

Pistorius, kalt «Blade Runner» er en av de største idrettsprofilene i Sør-Afrika, og Steenkamp sier det påvirket forholdet. Steenkamp og Pistorius hadde vært sammen siden november i fjor.

- Jeg vil ikke at noe skal komme i veien for hans karriere. Han er en så fantastisk atlet, sa Steenkamp.

- Du vet hva som skjer, folk finner på ting. «Reeva er utro mot Oscar» og alt det søppelet der. Jeg vil ikke at løgner skal ødelegge for oss, sa hun.

FHM-modell
Den 29-årige modellen fortalte også i intervjuet at hun ønsket å trappe ned med bikinibilder og bli en annen type modell.

- Jeg jobber med modellkarrieren, og jeg vil fjerne FHM-stemplet. Jeg vil bli en mer klassisk modell, sa hun.

Høringen mot Pistorius pågår fortsatt fredag, og det skal avgjøres rundt klokka 13.30 om han løslates mot kausjon. I løpet av tre dager i rettssalen er aktoratets sak blitt stadig svakere og Pistorius har en god mulighet for å få innvilget kausjon, mener observatører nyhetsbyrået AFP har snakket med, ifølge NTB.

Aktor Gerrie Nel hevder at Pistorius må nektes løslatelse mot kausjon fordi det er overhengende fare for at han vil rømme fra landet

- Jeg har ingen planer om å forsøke å påvirke vitner, og jeg er ikke tidligere dømt. Jeg er en internasjonal stjerne, og kan ikke flykte. Jeg er villig til å legge igjen passet mitt om jeg slipper ut mot kausjon, uttalte Pistorius under sin forklaring.

Andre Neveling, Heat-redaktør, sier følgende om publiseringen av Steenkamp-intervjuet.

- Vi hadde et godt forhold til Oscar og Reeva. I dette intervjuet åpnet Reeva seg for første gang om forholdet, sier han.