Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Refser Barcas trenerkaos

Flere klubbikoner slår ring rundt Ernesto Valverde, som ryktes å være ferdig som manager i Barcelona.

KRITISKE: Både Andrés Iniesta og Pep Guardiola har uttrykt seg kritiske til hvordan trenersituasjonen i Barcelona blir håndtert. Foto: AP Photo / Manu Fernandez / NTB Scanpix
KRITISKE: Både Andrés Iniesta og Pep Guardiola har uttrykt seg kritiske til hvordan trenersituasjonen i Barcelona blir håndtert. Foto: AP Photo / Manu Fernandez / NTB Scanpix Vis mer

Ernesto Valverde ryktes å være ferdig i Barcelona etter å ha tapt i semifinalen i supercupen mot Atlético Madrid. Katalanerne tapte 3-2 etter å ha ledet 2-1, og nå skal Barcelonas styre ha fått nok.

Barcelona har siden sommeren 2017 vært ledet av Valverde. Han har ledet klubben til to strake seriegull, i tillegg til at han ledet dem til cupgull i 2018.

Men en stor ripe i lakken er deres prestasjoner i Champions League. I hans første sesong ble de slått ut på sensasjonelt vis av Roma, da de mistet en 4-1-ledelse fra første kamp på Camp Nou.

Et liknende scenario inntraff sesongen etter da de ledet 3-0 over Liverpool etter første kamp. Men Jürgen Klopps menn ydmyket Barcelona på Anfield og snudde til 4-3.

Allerede da var det snakk om at Valverde var ferdig i klubben. Nå kan det igjen se ut som hans Barcelona-karriere synger på siste vers. Flere medier melder at han om kort tid vil få sparken av klubben, med sportssjef Eric Abidal i spissen.

Legender takket nei

Kandidatene er flere, skal vi tro spanske medier. Barcelona skal ha forhørt seg med klubblegenden Xavi om å ta over umiddelbart, men spanjolen takket nei. Han trener i dag Al-Sadd, og ville visstnok ikke gå inn i trenerrollen midt i sesongen.

I tillegg skal en annen grunn være at han synes det er respektløst overfor Valverde å ta jobben hans på den måten.

Å ta over etter sesongslutt skal fortsatt være aktuelt.

RYKTES FERDIG: Skal vi tro spanske medier, er Ernesto Valverde snart ferdig som Barcelona-trener. Foto: Isabella BONOTTO / AFP / NTB Scanpix
RYKTES FERDIG: Skal vi tro spanske medier, er Ernesto Valverde snart ferdig som Barcelona-trener. Foto: Isabella BONOTTO / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Ronald Koeman, som spilte for klubben på 90-tallet, skal også ha takket nei til jobben. Han er om dagen sjef for Nederlands landslag, og ville ikke ta over Barcelona før sommerens fotball-EM.

Både han og Xavi skal ha blitt overrasket da de fikk henvendelsen fra Barcelona.

Etter å ha fått nei fra de to klubblegendene står Barcelona igjen med to ulike løsninger, slik det ser ut nå.

Den ene mannen er ikke ukjente Mauricio Pochettino. Han fikk sparken av Tottenham før jul, og er i dag uten jobb. Et ganske stort hinder står derimot i veien. Han har bakgrunn som spiller og trener for byrival Espanyol, og Pochettino har selv sagt at det vil være uaktuelt å ta over Barca med tanke på hans bakgrunn.

Likevel hevdes det at han er favoritt til å ta over klubben i skrivende stund, ifølge Mundo Deportivo-journalist Francesc Aguilar.

Den andre er García Pimienta, som trener Barcelona B i dag. Han er en ordentlig Barcelona-gutt, og har vokst opp i byen. Pimienta tok over Barcelona B etter stor suksess med Barcelonas U19-lag.

Ideen med Pimienta er at han kan ta over på midlertidig basis, skriver Mundo Deportivo.

Får refs av Iniesta og Guardiola

Etter rapportene kom i helga, har flere klubblegender reagert på måten Barcelona har håndtert situasjonen. Blant annet ikke ukjente Andres Iniesta er forbløffet over det hele.

- Barcelonas håndtering av Valverde er litt stygg. Du må vise respekt overfor den nåværende treneren, og disse tingene kan såre deg. Valverdes situasjon er veldig lei, sier Iniesta ifølge den katalanske avisa Sport.

Han var for øvrig på besøk i Barcelona i dag:

Også Pep Guardiola, som var trener i klubben fra 2008 til 2012, har gitt sin støtte til Valverde.

- Barcelona er et unikt sted, der å vinne ligaen ikke er nok. Jeg synes veldig synd på Valverde, og han fortjener ikke dette. Jeg håper at hans situasjon kan løses snart, og jeg ønsker ham alt vel som klubbmedlem, sa Guardiola på pressekonferansen etter at Manchester City slo Aston Villa i helga.

Forgjengeren til Valverde, Luis Enrique, har også uttrykt sin støtte. Enrique fikk også en tøff avslutning som Barca-manager i 2017.

- Han har vunnet mange titler, og han kan vinne flere. Han er en av de beste og mest erfarne spanske trenerne, sier Enrique.

Uansett er ingenting bekreftet, og per nå er Valverde Barcelona-trener. Om de skulle sparke ham, vil det være første gang siden 2003 at Barca sparker en trener midt i sesongen. Den gangen var det Louis van Gaal som fikk fyken.

Spanske aviser skriver at Valverde leder dagens trening.

Disse har blitt ryktet som mulig Barcelona-trener de siste dagene:

  • Mauricio Pochettino (arbeidsløs)
  • Xavi (Al-Sadd)
  • García Pimienta (Barcelona B)
  • Massimiliano Allegri (arbeidsløs)
  • Gabriel Milito (Estudiantes)
  • Ronald Koeman (Nederland)
  • Quique Setien (arbeidsløs)