Refser Barcas trenerkaos

Flere klubbikoner slår ring rundt Ernesto Valverde, som ryktes å være ferdig som manager i Barcelona.

KRITISKE: Både Andrés Iniesta og Pep Guardiola har uttrykt seg kritiske til hvordan trenersituasjonen i Barcelona blir håndtert. Foto: AP Photo / Manu Fernandez / NTB Scanpix
KRITISKE: Både Andrés Iniesta og Pep Guardiola har uttrykt seg kritiske til hvordan trenersituasjonen i Barcelona blir håndtert. Foto: AP Photo / Manu Fernandez / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ernesto Valverde ryktes å være ferdig i Barcelona etter å ha tapt i semifinalen i supercupen mot Atlético Madrid. Katalanerne tapte 3-2 etter å ha ledet 2-1, og nå skal Barcelonas styre ha fått nok.

Barcelona har siden sommeren 2017 vært ledet av Valverde. Han har ledet klubben til to strake seriegull, i tillegg til at han ledet dem til cupgull i 2018.

Men en stor ripe i lakken er deres prestasjoner i Champions League. I hans første sesong ble de slått ut på sensasjonelt vis av Roma, da de mistet en 4-1-ledelse fra første kamp på Camp Nou.

Et liknende scenario inntraff sesongen etter da de ledet 3-0 over Liverpool etter første kamp. Men Jürgen Klopps menn ydmyket Barcelona på Anfield og snudde til 4-3.

Allerede da var det snakk om at Valverde var ferdig i klubben. Nå kan det igjen se ut som hans Barcelona-karriere synger på siste vers. Flere medier melder at han om kort tid vil få sparken av klubben, med sportssjef Eric Abidal i spissen.

Legender takket nei

Kandidatene er flere, skal vi tro spanske medier. Barcelona skal ha forhørt seg med klubblegenden Xavi om å ta over umiddelbart, men spanjolen takket nei. Han trener i dag Al-Sadd, og ville visstnok ikke gå inn i trenerrollen midt i sesongen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.