Refser egen klubbledelse

Trond Strande har spilt for Molde sammenhengende siden 1991. Nå håper han klubben snart får en trener som slår rot også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE (Dagbladet): Molde har hatt fem forskjellige hovedtrenere siden 2000: Erik Brakstad, Gunder Bengtsson, Odd Berg, Reidar Vågnes og Bo Johansson. Johansson har bedt klubbledelsen lete fritt etter ny trener for neste sesong, hvilket kan tyde på at lista forlenges med ett navn til.

Trond Strande Født: 24. november 1970

Posisjon: Høyreback

Klubb: Molde FK

Sivil status: Gift med Kari Sissel, far til Martine, Kristian og Camilla.SPORT PÅ TV

Molde - Lillestrøm

TV 2 kl. 12.00

En sånn mangel på stabilitet holder ikke for å skape et topplag, sier klubbveteran Trond Strande, som mener ledelsen nå må finne en trener som blir mer enn et år eller to.

Har ikke fått ro

-  Dette har helt klart vært et problem. Klubben har ikke fått ro, og vi burde hatt mye mer kontinuitet, sier 34-åringen, som understreker at han har lært mye av alle trenerne.

-  Men den neste som kommer må være her over flere sesonger, og forme laget slik han vil. Der har ikke lederne våre vært dyktige nok, mener Strande, som heller ikke er fornøyd med hvordan klubben har opptrådt på spillermarkedet de siste sesongene:

-  Molde har ikke vært flinke nok til å hente de rette forsterkningene. De som kommer hit og viser at de duger, bør tilbys lengre kontrakter. De som ikke har den rette innstillinga, bør enten leies ut eller selges.

-  Pisspreik!

Strande kom til Molde som junior i 1988, og fikk sin debut blant byens seniorhelter på Ullevaal i første serierunde i 1991. 20 år gammel kom han inn i sluttminuttene i bortemøtet mot Lyn. Det endte med 0- 2-tap.

IKKE FLINKE NOK: Molde-veteran Trond Strande håper på et nytt cupmesterskap mot Lillestrøm i dag, men er kritisk til hvordan klubben har jobbet med å skaffe seg nye spillere. -  Molde har ikke vært flinke nok til å hente de rette forsterkningene, sier Strande. Foto: Lars Hojem Kvam
IKKE FLINKE NOK: Molde-veteran Trond Strande håper på et nytt cupmesterskap mot Lillestrøm i dag, men er kritisk til hvordan klubben har jobbet med å skaffe seg nye spillere. - Molde har ikke vært flinke nok til å hente de rette forsterkningene, sier Strande. Foto: Lars Hojem Kvam Vis mer

Nærmere 500 Molde-kamper senere entrer Trond Strande landslagsarenaen igjen, i dagens cupfinale mot Lillestrøm.

-  Jeg hører mange kalle cupen en bonus. Pisspreik! I hver kamp du spiller, hver turnering du er med i, går du på banen for å vinne, sier Molde-backen til Dagbladet.

Han har vært i finalen før: I 1994 ble det romsdalsk 3- 2-triumf mot Lyn.

-  Det var da jeg skjønte hvor stort cupfinale er. Og nå ser vi det igjen, for entusiasmen og stemninga bygger seg opp allerede i dagene før kampen. Alle i byen her er opptatt av det, det kunne lett vært 40 000 på Ullevaal i dag, sier Strande.

Han rangerer norgesmesterskapet for 11 år siden på linje med Champions League-deltakelsen i 1999 og de fire seriesølvene (1995, 1998, 1999 og 2002).

-  Cupgull og kvalikseier betyr en stor sesong for Molde. Men hadde jeg fått velge, vil jeg heller fornye tippeligakontrakten enn å vinne en ny kongepokal.

-  Kunstgress er framtida

Det er når vi snakker om årsakene til at Molde ikke regnes blant landets tre-fire beste lag at Strande viser til mangelfull jobbing på trener- og spillermarkedet. Men han tror også noe av forklaringa ligger i at klubben har sakket akterut på fasilitetssida.

-  På sommerstid er det tipp-topp her, men vi sliter om vinteren. Jeg tror kunstgress på stadion her blir løsninga. Da kan arenaen brukes av langt flere.

Ingen i Tippeligaen har spilt lengre sammenhengende for sin klubb enn Strande. Det nærmeste han var et miljøskifte var i 1999. Da drøyde han lenge med å signere kontraktstilbudet som forelå, og var til og med i Reading på prøvespill.

-  Til syvende og sist var jeg ikke veldig ivrig. Skulle jeg dratt, ville det utelukkende vært av økonomiske hensyn. Til slutt ble jeg her, og det angrer jeg ikke ett sekund på.

-  Familien betyr alt

Strande skrev i høst under en ny kontrakt med Molde, som binder ham til klubben ut 2006.

-  Jeg tenker mye på framtida, og hva jeg skal finne på etter at jeg har lagt opp. Jeg er innstilt på å finne meg en jobb, og da helst en med helgefri. Og lengre sommerferie enn 8-9 dager. Derfor blir jeg neppe trener, i hvert fall ikke med det første.

Trond og kona Kari Sissel har tre barn - Martine (10), Kristian (8) og Camilla (6 måneder). Familiens fotballoverhode er glad for at han - bortsett fra i de daglige treningstimene - har fått fulgt barnas oppvekst nært. Men han ser fram til å kunne delta på helgeutflukter og sommerlige reiser som «vanlige folk».

-  Familien betyr alt for meg, og de vil nok sette pris på den dagen jeg legger opp. Når det er sagt: Jeg har full støtte for at jeg tar et år til. Kona mi driver klesbutikk, og har nok å gjøre selv, men er veldig tålmodig med meg.

-  En gråstein

Da Dagbladet overvar torsdagens Molde-trening på Lubbenes, var det novemberfriskt vær og fullt oppmøte. Ut til oppvarminga var det bare en mann som kom i kortbukse - selvfølgelig høyreback Trond Strande.

Han er prototypen på en spiller som har kommet dit han er mest på vilje og innstilling - mindre på grunn av teknikk og finesse. Det vet han selv også.

-  Jeg er jo en gråstein. Da jeg og Knut Anders Fostervold spilte på hver vår back, omtalte vi oss selv som de anonyme grovarbeiderne - og lot de andre ta seg av de lekre detaljene.

-  For alle lag trenger en Strande. Sier Trond Strande.

2005: Bo Johansson
1998-2000: Erik Brakstad
2001-2003: Gunder Bengtsson
2003: Odd Berg
2004: Reidar Vågnes

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer