Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Refser eget VM-publikum: - Slutt! Grensen er nådd

Danskene heier for mye.

SINT: Den danske sportssjefen Ulrik Wilbek er lei av danske fans som heier og klapper på motstanderlaget. Foto: CHRISTIANCHARISIUS
SINT: Den danske sportssjefen Ulrik Wilbek er lei av danske fans som heier og klapper på motstanderlaget. Foto: CHRISTIANCHARISIUS Vis mer

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Gruppespillet i håndball-VM går inn i sluttfasen og vertsnasjon Danmark har fått en drømmestart med tre seire av tre mulige.

Men danske håndballtopper er ikke like fornøyd med publikums innsats.

Sportssjef i Det danske håndballforbundet, Ulrik Wilbek, er nemlig kritisk til klapping og heiing på motstanderlaget.

- Vi skal være flinke og sportslige, men vi skal ikke være naive. Vi skal ikke klappe og heie på motstanderen. Der må vi sette grensen. Grensen er nådd, sier Wilbek, ifølge Ekstra Bladet.

Herrem uenig I blant annet Arena Nord i Frederikshavn, der Norge spiller sine VM-kamper, oppfordrer speakeren i hallen publikum til å klappe fram begge lagene. Da Norge møtte svake Kasakhstan i går kveld, oppfordret speakeren alle i hallen til å klappe og juble fram begge lagene opptil flere ganger.

Norges stjernekant Camilla Herrem ser ikke problemet Wilbek sikter til.

- Jeg er uenig, sier Herrem og fortsetter:

- Det er litt fairplay. Det er jo så mye nordmenn her og jeg synes bare det er fint at de klapper litt for Puerto Rico og Kasakhstan også, sier Herrem til Dagbladet.

- Fjollete Den danske landslagstreneren Klavs Bruun Jørgensen mener det er det internasjonale håndballforbundet (IHF) som har lagt opp til at begge lagene skal heies fram:

- Det er noe IHF har satt igang for at det skal gå begge veier. Jeg vil ikke blande meg inn, men jeg synes jo det er litt kjedelig når det blir oppfordret til å klappe på motstanderen. Det er litt fjollete, sier Bruun Jørgensen.

Flere av de danske profilene hinter til at noe lignende aldri hadde skjedd dersom VM ble arrangert i land i for eksempel Øst-Europa.

I morgen møtes forøvrig Norge og Romania - et land som har med seg en rekke supportere til mesterskapet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media