Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Refser EM-kollegene

Kjetil Rekdal synes det er på tide at de involverte i sommerens EM-sluttspill begynner å snakke om sine egne prestasjoner på banen. - Ingen snakker om hvordan de presterte sjøl. Istedet kritiserer man systemet, sier Rekdal til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag møter Norge Armenia på Ullevaal i den første kvalifiseringskampen til VM i Sør-Korea/Japan 2002. Dagen før landslaget samles i Oslo, tar den gamle landslagskapteinen til orde for en mer nyansert debatt omkring Norges dårlige innsats i EM.

Rekdal var i EM-troppen, men fikk ikke spille ett eneste minutt. Nå ser han med lett undring på den spillestildebatten som har versert i media i etterkant av fiasko-mesterskapet.

Steffen Iversen har gått sterkest ut, gjennom Dagbladet. I tillegg har spillere som Ole Gunnar Solskjær, Eirik Bakke og Erik Mykland også kritisert Norges spillestil.

Uten å nevne seg sjøl.

Evalueringsrapport

- I fotball er det samme pokker hvilket system man spiller hvis ikke hver enkelt spiller gjør jobben sin godt, mener Rekdal.

Han etterlyser spillernes egen evaluering av EM. - Etter mesterskapet hadde vi et kort møte der vi spillerne ble enige om å lage en evaluering. Det var snakk om å gjøre det i forbindelse med Finland-kampen. Jeg har jo ikke vært med i troppen, så jeg vet ikke hvor langt man er kommet i den saken.

Rekdal har sine klare meninger om hva som ble gjort feil.

- Norge hadde vært bedre hvis man spilte med midtbanespillere på midtbanen. Under EM hadde vi overflod av spisser og midtbane-spillere som er best sentralt på banen, og underskudd på kantspillere.

Steffen på topp

- Så du mener det er feil å spille med Solskjær på kanten. Han bør enten være spiss, eller sitte på benken?

- Ja, og de spillerne som i en hver tid er i best form bør spille. Det blir feil å skal ha med spillere bare for at man vil ha dem på laget. For så å sette dem til å spille en helt annen plass enn de er vant til fra klubblaget. Steffen Iversen bør være spiss, eller ving. Det blir feil når han driver å roter defensivt nede på midtbanen, sier Rekdal.

Sjøl tenker han lite på landslaget nå. Han har stadig kontakt med Nils Johan Semb. Lyskeskaden reduserer hans muligheter i høst. Dessuten er hovedmålet hans å berge plassen til Vålerenga i eliteserien.

- Men jeg skal se kampen mot Armenia. I alle fall på TV. Det er ikke sånn at jeg håper de taper, sjøl om jeg ikke er med sjøl, smiler han

Klubb viktigst

I debatten rundt alle forfallene som kom til Finlands-kampen, støtter Rekdal sine gamle lagkompiser fullt ut.

- Hvis man må velge mellom klubb og landslag, så er det en selvfølge at klubben blir prioritert. Presset fra arbeidsgiveren er større enn folk flest skjønner.

Det har han nemlig erfart sjøl.

- Da jeg spilte i Hertha Berlin, fikk jeg beskjed om at hvis jeg kom skadd hjem fra landskamp, så trengte jeg ikke engang å reise tilbake til klubben, ler Rekdal.

- TA SJØLKRITIKK! Kjetil Rekdal har sett seg lei på EM-spillernes projisering. Nå ber han dem gå i seg selv.