Stor usikkerhet om fortsettelsen i Premier League:

Refser forslag om Premier League-pause

Premier League har blitt hardt rammet av den økende smitten i Storbritannia, men et forslag om å ta en pause fra seriespillet får ekspert til å reagere.

UENIG: Gary Neville mener Premier Leauge ikke skal ta to uker pause på tross av mange smittetilfeller i Premier League. Foto: NTB
UENIG: Gary Neville mener Premier Leauge ikke skal ta to uker pause på tross av mange smittetilfeller i Premier League. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Tidligere i dag ble det klart at kveldens Premier League-kamp mellom Tottenham og Fulham er utsatt. Årsaken er et coronautbrudd i Fulham-leiren.

I går ble det også kjent at det hadde blitt registret 18 nye positive coronatester i Premier League i løpet av de siste dagene. Det var sju flere tilfeller enn sist testperiode.

I tråd med den økende smitten i Storbritannia, har nå også flere Premier League-klubber blitt hardt rammet. Den store smitteøkningen har gjort at flere mener at ligaen burde ta en pause fra spill. Tirsdag meldte den engelske avisa Telegraph at klubblederne i Premier League har vært i et møte, og vurderer å ta en to ukers pause på grunn av smittesituasjonen. Det får flere eksperter til å reagere.

- Kan vi få denne to ukers pause tingen bort fra bordet. Spillerne må uansett fortsette å mikse og trene for å være klare om to uker for en kamp. De kan få 4-5 dager fri, og hva skal det gjøre? Det må være en lang pause for at det skal ha noe hensikt, skriver Sky Sports-ekspert Gary Neville på Twitter.

- Bang on, svarer Aston Villa-stjernen Jack Grealish som er enig om at en kort pause ikke vil hjelpe.

- Ser ikke poenget

Til sammen har 32 kamper blitt avlyst i Englands fire øverste divisjoner som følge av coronasmitte.

Ole Gunnar Solskjær sier seg enig med sin tidligere lagkamerat.

- Jeg ser ikke poenget med å ha en to ukers pause, sa han til Sky Sports og fortsatte:

- Når skal vi eventuelt spille kampene? Vi vet alle at dette året har vært vanskelig, men jeg tror ikke at det å stoppe kampene vil gjøre en stor, stor forskjell, påpeker Solskjær.

Utfordringer

Mandag ble kampen mellom Manchester City og Everton også utsatt på ubestemt tid som følge av virusutbrudd hos førstnevnte. I forrige uke ble det kjent at Gabriel Jesus og Kyle Walker hadde testet positivt på viruset, og den siste runden med testing endte med nye positive prøver hos City.

Tirsdag ble det også bekreftet at Southampton-manager Ralph Hasenhüttl ikke kommer til å lede laget sitt i seriemøtet med West Ham tirsdag kveld. Årsaken er at et medlem av trenerprofilens husstand har testet positivt på viruset.

Smittetilfellene gjør at flere kamper nå har blitt utsatt. Utsettelsene kan skape store utfordringer for en terminliste som allerede er tettpakket.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer