Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Refser fotballpampene

Ole Gunnar Solskjær frykter en framtidsfotball uten ekte supportere. Han mener Norges Fotballforbund er med på å gjøre fotball til en rikmannssport for vip-er i dress og slips.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fotballforbundet klager over at de får for lite billetter tildelt. Da burde de kanskje også fordele billettene annerledes. Barn, barnebarn, venner og bekjente av alle ansatte i forbundet har førsterett på billettene. # - Disse blir gjerne innlosjert på dyre hoteller og drikker champagne og spiser kaviar, skriver Ole Gunnar Solskjær i en svært kritisk kommentarartikkel i avisa Tidens Krav.
Og kommer med følgende forslag til NFF:

- Hvorfor ikke heller gi dem en landslagsdrakt og la dem oppleve folkelivet sammen med resten av supporterne i for- og etterkant av kampene.

- Faktisk tror jeg dette hadde vært artigere for mange, fortsetter landslagsspissen.

- Han tar feil

- Jeg vet ikke hvor Solskjær henter disse utsagnene fra. De ansatte i forbundet har tilgang til et bestemt antall billetter til hver kamp, og disse billettene disponerer de fritt. Men de har naturligvis ikke førsterett på alle billetter som legges ut, sier generalsekretær Trygve Bornø i Norges Fotballforbund.

Når det gjelder champagne, kaviar og dyre hoteller, sier Bornø:

- Ole Gunnar tar feil. Dette kjenner jeg meg ikke igjen i. Mitt klare inntrykk er at de som får billetter gjennom oss, deltar i fotballfesten på linje med alle andre, sier Bornø til Dagbladet.

Men generalsekretæren en enig i Solskjærs hovedpoeng:

Dress og slips

- Det brede fotballpublikummet bør ha muligheten til skaffe seg billetter. Derfor er det viktig med god tilgjengelighet og differensierte priser, mener Bornø.

Ole Gunnar Solskjær er ikke den første som er bekymret over dress-og-slips-tilskuernes inntog i fotballen.

Den tyske landslagskapteinen Jürgen Klinsmann ga uttrykk for det samme under VM, og i forkant av VM-finalen gikk den franske lagkapteinen Didier Deschamps ut og kritiserte alle de dress-kledde for å skape begravelses-stemning på kampene.

- På sikt tror jeg fotballen kan bli skadelidende. Hvis de ekte supporterne må stå utenfor stadion, vil også interessen rundt laget minke. Dermed vil det heller ikke bli så attraktivt å selge TV-rettigheter, skriver Ole Gunnar Solskjær i lokalavisa Tidens Krav i Kristiansund.

- Skjedde flere ganger

Han er betenkt over at fotballtribunene fylles opp av mange mennesker som egentlig ikke har noe ekte forhold til fotball, som må spørre sidemannen på tribunen hva offside er - og som må oppfordres av speakeren til å klappe.

- Det skjedde nemlig flere ganger i Molde (Norge - Saudi-Arabia). Selv om vi lekte oss med araberne og vant med utklassingssifre, skriver Manchester United-spissen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!