<strong>GULL-TRENER:</strong> Kåre Ingebrigtsen ledet RBK til serie- og cupgull. Kjernen forstår ikke at treneren ikke er nominert til Årets trener på Idrettsgallaen. Foto: NTB Scanpix
GULL-TRENER: Kåre Ingebrigtsen ledet RBK til serie- og cupgull. Kjernen forstår ikke at treneren ikke er nominert til Årets trener på Idrettsgallaen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Idrettsgallaen 2017:

Refser Idrettsgalla-vraking av RBK-sjefen: - Det er jålete

Kåre Ingebrigtsen tok seriegull og cupgull med Rosenborg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En jury har nominert seks navn i kategorien Årets trener til Idrettsgallaen som avholdes i 7. januar.

Morten Eklund (svømming, paralympics), Johan Flodin (roing), Thorir Hergeirsson (håndball), Gjert Ingebrigtsen (friidrett), Christian Wolfgang Mitter (alpint) og Alexander Stöckl (skihopp).

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen er ikke på lista - noe som supportergruppa Kjernen stusser over. Ingebrigtsen leder RBK til suverent seriegull og avsluttet sesongen med cupgull. Dette gjorde trønderne for andre året på rad.

- Det vitner om en holdning som står langt fra det vi i Kjernen mener, sier Kjernen-leder Espen Viken til Dagbladet.

- Hva tenker du om at Ingebrigtsen ikke er nominert?

- Det må Idrettsgallaen stå for. For oss er Kåre en trener som har fortjent en nominasjon. Han har gjort RBK til Norges desidert beste klubb. Selv om vi har ressurser, så har han bygget et lag fra bunnen med egne spillere. Det står det respekt av, sier Kjernen-lederen.

- Hvorfor tror du han er utelatt?

- Han må ha blitt vraket fordi RBK ikke klarte seg bra i Europa. Jeg liker det ikke - virkelig ikke. Jeg synes jeg hører juryen diskutere: «Nja, kanskje til neste år hvis RBK er bedre i Europa-cupene». Jeg mener det er jålete! Kåre bør krediteres for prestasjonen han har gjort med Rosenborg i trening og kamp. Han har vunnet det som laget er i stand til å vinne her i Norge, sier Vikan.

- Får Ingebrigtsen for lite ros?

- Ja, tydeligvis av juryen. Blant folk i Trondheim og rundt Rosenborg setter vi pris på Kåre hver eneste dag, sier Kjernen-lederen.S

Juryleder Tore Øvrebø sier følgende til Dagbladet, blant annet etter at sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen, er kritisk til at U23-verdensmester Kristoffer Halvorsen er utelatt:

- Jeg ønsker ikke gå inn på enkeltkandidater. Det er bra at engasjementet er stort, sier Øvrebø til Dagbladet.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen har ikke besvart Dagbladet henvendelser i ettermiddag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer