Refser Jensen for skitten valgkamp

Dagen før skitinget får Jan Jensen kjeft fra sentrale skiledere. De mener skipresidenten driver skitten valgkamp fordi han har spredd rundt en psykolograpport med fortrolige opplysninger fra forbundets ansatte.

Dagbladet har lest rabalder-rapporten fra organisasjonspsykolog Erik Næss i headhunterfirmaet Kontura Consulting. Sentrale medarbeidere i ski-administrasjonen gikk med på å snakke åpent og ærlig med Næss fordi rapporten skulle brukes i forbindelse med ansettelse av ny generalsekretær.

Ingen sitater er navngitt i rapporten, men flere av de ansatte har reagert sterkt etter at Jensen før helga distribuerte rapporten til flere av sine forkjempere i valgkampen.

Dagbladet vet at rapporten i helga ble lest opp - helt eller delvis - for kretstingene i Nord-Trøndelag, Oppland og Sogn og Fjordane.

  • Mandag var temperaturen på kokepunktet. Prioriteringen av Jensens betrodde vakte dessuten oppstyr fra de som kjemper for motkandidat Terje Grønn.
  • Tirsdag ble rapporten derfor distribuert til samtlige skistyremedlemmer, komitélederne og administrasjonen på Ullevaal.

- Personalopplysninger

- Rapporten ble laget under inntrykk av at den skulle være konfidensiell. Da går det ikke an å misbruke den slik, sier leder av langrennskomiteen, Jan Erik Granamo, til Dagbladet.

- Dette er personalopplysninger. Helt uforsvarlig å offentliggjøre. Det er så få personer som er intervjuet, at det er lett å finne ut hvem som har sagt hva, legger han til.

Også Per Lund i alpinkomiteen reagerer. Han hadde i går møte om saken med ansatte i forbundets alpintsektor.

- Jeg forundrer meg over at en rapport med utgangspunkt i ansettelse av generalsekretær blir fordelt slik. Mine ansatte innen alpint sier at materialet ikke skulle brukes til noe annet, sier Lund, som nå krever klart svar fra Jensen på hvorfor han har tatt dette grepet.

- Kan svaret være noe annet enn valgkamp?

- Nei, det kan det ikke være.

- Valgkamp

Leder Odd Hammernes i hoppkomiteen beskriver offentliggjøringen slik:

- En meget beklagelig måte å gjøre det på. Lumpent gjort.

For Granamo er det klinkende klart hva Jensen driver med:

- Den eneste logiske forklaringen er at rapporten brukes i en form for valgkamp. For meg er det ufattelig at man påfører administrasjonen enda flere slag under beltestedet, sier han.

Jensen beklager

Jan Jensen er for sin del uenig i at det han omtaler som «notatet» avslører personalopplysninger:

- At dette skulle være personalopplysninger, er jeg uenig i. Om det oppfattes slik, beklager jeg det sterkt. Det ville være direkte dumt å forulempe noen slik, sier han.

Jensen hevder at rapporten hadde et videre mandat enn ansettelse av generalsekretær. Han mener at rapporten danner et godt grunnlag for informasjon om konfliktene som ryster Ski-Norge.

- Det har blitt etterspurt informasjon. Notatet danner et godt grunnlag for dette, sier han.

- Hvorfor ble rapporten fordelt uten behandling i skistyret?

- Skistyret var muntlig informert om notatet.

- Hvorfor ble rapporten fordelt til noen i helga og andre først tirsdag?

- Rene tilfeldigheter. Det var en løsning for dem som hadde behov for den. Og tirsdag var første dag jeg var på kontoret, sier Jan Jensen.

sindre.halkjelsvik@dagbladet.no

BLIR KRITISERT: Skipresident Jan Jensen.