Johannes Thingnes Bø tok sølv:

Refser landslagsledelsen: - Håpløs sekundering

Irritert etter sisterunden.

SAVNER SEKUNDERING: Johannes Thingnes Bø får klem av bror Tarjei Bø etter jaktstart. Sølvvinner Thingnes Bø var ikke fornøyd med sekunderingen underveis i dagens renn. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SAVNER SEKUNDERING: Johannes Thingnes Bø får klem av bror Tarjei Bø etter jaktstart. Sølvvinner Thingnes Bø var ikke fornøyd med sekunderingen underveis i dagens renn. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

ÖSTERSUND (Dagbladet): - Sølv er et nederlag. Det er min egen feil at det går sånn. Det er så dårlig at det er en skam. Her er vi i VM, og jeg deler ut gull til ukrainere, sier Thingnes Bø.

Johannes Thingnes Bø (25) så ut til å ta sitt tredje VM-gull i Östersund, og hadde ett minutts ledelse inn til siste stående skyting.

Tre bom ødela gulløpet.

Dermed gikk han ut fra strafferundene 15 sekunder bak overraskelsesmannen Dmitro Pidrutsjnij fra Ukraina. Det var sekunder som Thingnes Bø aldri klarte å hente inn - og det ble norsk sølv.

Etter løpet er sølvvinneren kritisk til sekunderingen han fikk av det norske laget.

- Det var håpløs sekundering. Vanligvis er det bra. Når de blir ivrige, glemmer de å «bak-sekundere». Jeg hørte at jeg ikke klarte å ta han (Pidrutsjnij) igjen, men jeg fikk ikke vite om de andre var én meter bak eller 20 sekunder bak. Derfor tente jeg litt på pluggene. Jeg måtte kjefte litt. Vi har mange uti løypa, men ingen klarte å si om det kom noen bak, sier Thingnes Bø etter spørsmål fra NRK inne i presserommet i Östersund.

- Kommer du til å ta opp dette med lagledelsen? spør Dagbladet.

- Ja. Men jeg tror de er klare over det, sier Thingnes Bø.

- Visste du hvor mye du ledet med før siste skyting?

- Ja, jeg hadde kontroll på det. Jeg visste hvor mye jeg ledet med og hvem som var nummer to og tre, sier sølvvinneren.

Han klarte ikke å glede seg over en ny medalje etter avslutningen i ettermiddag.

- Før siste stående tenkte jeg at jeg gikk greit på ski og gikk kontrollert de siste 100 meterne. Det går rett og slett skeis på stående om dagen, sier Thingnes Bø til Dagbladet.

- Er du bekymret for formen på ståendeskyting? spør NTBs reporter.

- Ja, men det har jeg vært i tre uker. Jeg jobber hardt for å få det til, men det er ikke alltid lett, sier Thingnes Bø.

Det var god norsk innsats på dagens jaktstart. I tillegg til sølvet, endte Tarjei Bø på fjerdeplass etter å ha tapt en spurt. Erlend Bjøntegaard og Vetle Sjåstad Christiansen hadde en dårlig dag med 15. og 23. plass.

Fakta: Menn, 12,5 km:

Gull: Dmitro Pidrutsjnij, Ukraina 31.54,1 (2),

sølv: Johannes Thingnes Bø, Norge 0.08,3 min. bak (5),

bronse: Quentin Fillon Maillet, Frankrike 0.17,7 (3),

4) Tarjei Bø, Norge 0.18,1 (1), 5) Martin Fourcade, Norge 0.27,8 (2), 6) Andrejs Rastorgujevs, Latvia 0.40,8 (1), 7) Antonin Guigonnat, Frankrike 0.47,3 (2), 8) Benjamin Weger, Sveits 0.47,8 (3), 9) Jevgenij Garanitsjev, Russland 0.48,3 (1), 10) Simon Eder, Østerrike 0.49,3 (0).

Øvrige norske: 15) Erlend Bjøntegaard 1.43,5 (5), 23) Vetle Sjåstad Christiansen 2.00,2 (4).

57 utøvere fikk plassering.