Refser lederne

Molde-kaptein Knut Anders Fostervold (28) omtaler organisasjonskulturen i sin egen klubb som syk og mener spillerne og lederne lever i to isolerte verdener.

Molde-kapteinen etterlyser bedre kommunikasjon med ledelsen - og mener det ikke har vært noen positiv utvikling i relasjonene mellom spillergruppe og ledelsen i klubben.

- Mangel på samarbeid, forståelse og kommunikasjon med ledelsen er en trussel også for prestasjonene på banen, sier han.

- Identitet, samhold og klubbfølelse bør ikke undervurderes som prestasjonspåvirkende faktorer, mener Fostervold - som sier dette blir en stor utfordring for klubben å ta tak i.

Refs

- Ledelsen må stikke fingeren i jorda og se de faktiske forhold. Jeg velger å kalle dette en syk organisasjonskultur, utdyper Molde-kapteinen.

Bakgrunnen for 28-åringens kraftige refs av klubbledelsen forklarer Fostervold med at spillernes synspunkter i hjelpetrenerspørsmålet ikke ble hørt av ledelsen.

  • Molde-spillerne ønsket å beholde Reidar Vågnes som assistent. I stedet valgte MFK-ledelsen å ansette Morten Kristiansen, fordi de ikke ville innfri Vågnes' krav om en fridag i uka.

Skuffet

- Burde tatt det opp internt
- Burde tatt det opp internt Vis mer

- Vi var skuffet over at vi ikke ble hørt. Hvis det sto på en fridag, mente vi de burde innfri det. At de ikke gjorde det, er et tegn på at utviklingen har gått feil vei: for mye bedriftstenkning går på bekostning av de mellommenneskelige verdiene, mener Fostervold.

- Det har ikke vært min mening å ta rotta på noen. Kritikken er ment i beste mening, fordi jeg elsker MFK. Vi ønsker bedring, derfor var det nødvendig å få dette fram, ellers ville det ikke blitt tatt tak i det, sier kaptein Fostervold.

Her kan du lese kritikken til Fostervold på hans egen hjemmeside

SINT: - Vi blir ikke hørt, sier Molde-kaptein Knut Anders Fostervold.