Refser motstanderen: - Kamikaze-menn

Portugal fikk tøft til verks mot Norge.

TAKLET: Magnus Abelvik Rød ble liggende nede for telling. Foto: NTB scanpix
TAKLET: Magnus Abelvik Rød ble liggende nede for telling. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Portugal - Norge 27-34

TRONDHEIM (Dagbladet): Norge tar med seg to poeng videre til hovedrunden etter seier mot Portugal. Det gir nordmennene en fordel vis-à-vis andre stormakter på jakt etter medaljer.

Håndballgutta vant overbevisende over portugiserne, og kunne strekke hendene i været og juble da sluttsignalet gikk. Underveis i kampen var derimot ikke stemningen like god.

De norske spillerne reagerer på oppførselen til bortelaget, som de opplever var i overkant tøff ved en rekke anledninger.

EVENTYR: Sander Sagosen hyller laginnsatsen og mener det har vært et eventyr å spille EM i Trondheim. Vis mer

- Mistet lufta

Magnus Abelvik Rød smalt i bakken i første omgang etter at en portugisisk spiller kom tøft inn fra siden. Da stormet flere norske spillere bort til situasjonen for å si klart ifra til både dommeren og motspillerne om hva de synes om angrepet på lagkameraten. T

Abelvik Rød ble liggende stille på parketten en liten stund, før han fikk stablet seg på beina.

FORNØYD: Christian O'Sullivan er strålende fornøyd med drømmestarten på mesterskapet. Vis mer

- Jeg følte at jeg landet rett på ryggen, også lander han oppå meg og jeg mister lufta, forteller han.

- Det var en vanlig kveld på jobben. Vi spiller slik i Flensburg også og har mange dueller, men det er bare å reise seg opp igjen og gå på igjen, legger han til.

Tysklandsproffen tok det fint, men flere av lagkameratene likte ikke oppførselen til motstanderen.

- I overkant tøff

Petter Øverby var den første som løpte bort til Abelvik Rød.

- Jeg reagerer først og fremst fordi jeg synes det ser litt farlig ut. Gutten har vært litt skadet i sin karriere og vi trenger ham. Vi kan ikke ha spillere som stuper inn som kamikaze-menn fra sida. Da må han si ifra og stå opp litt, sier han til Dagbladet.

Øverby mener at portugiserne opptrådte ufint ved et par anledninger.

- Jeg synes den på Magnus og den på Harald i andre omgang er oransje. Der er de tydelig på arm bakfra. Jeg har ikke sett reprisene, så jeg kan ikke si det 100 prosent, men det så ut som det var over streken, sier han og får støtte av landslagssjefen.

- Jeg synes noen av taklingene er på kanten. De er i overkant tøff, men vi reiser oss og koster av oss støvet. Det er et tøft lag å spille mot, sier Christian Berge.

- Cha-cha-cha-dømming

Håndball er en fysisk krevende sport og det er ikke sjeldent at spillerne går litt mørbanket av banen.

Portugal spiller med et uortodoks og offensivt forsvar, og var ofte tett oppe i de norske spillerne.

- Det er et veldig aggressivt forsvar og de er fysiske, så jeg er ikke overrasket over at det kommer noen syke taklinger, sier Gøran Johannessen.

- Er det over streken?

- Jo, men det er sånn som skjer. Jeg er ikke overrasket, slik er det, sier han.

En periode haglet det med tominuttere fra dommerne. Totalt ble det elleve tominuttere til de to lagene.

- Det var litt cha-cha-cha-dømming, men det var på begge sider. Det gjør det litt utfordrende å spille forsvar når man ikke vet hvor lista ligger, men det var ikke kampavgjørende, mener Øverby.

Onsdag reiser Norge videre med fly til København, før turen går over brua til Malmö. Der skal hovedrunden spilles og de fire neste kampene avgjør om Norge kommer seg til semifinalen. Den første kampen i hovedrunden går fredag

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer