Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Refser Nordlies laguttak

Start-stopper tar bladet fra munnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Da Tom Nordlie fikk sparken som hovedtrener i Start, var det åpenbart at dette skyldes intern misnøye i blant annet spillergruppa.


Likevel har ingen av spillerne villet gå inn på hva misnøyen besto i - ikke før i dag.

Foran kveldens Uefacup-kvalik mot det færøyske laget Skála IF, tar Starts midtstopper Kjetil Ruthford Pedersen (33) et oppgjør med eks-trener Tom Nordlies lagvalg.


- Vi konkurrerte ikke på like vilkår, fordi de jeg konkurrerte mot, sjelden trente på grunn av skade. Likevel fikk de spille kampene. Først nå er konkurransen reell, sier Ruthford Pedersen til
Fædrelandsvennen.

Starter i kveld

I kveld får han spille sin første kamp fra start siden cupkampen mot Arendal 10. mai. Lagets midlertidige hovedtrener, Bård Wiggen, hviler seks av spillerne som startet mot Rosenborg.

Dette mener Ruthford Pedersen er riktig måte å gjøre det på.

- Hvorfor henter de inn spillere til klubben og får en bred tropp hvis spillerne ikke skal brukes? fortsetter han sin kritikk i samtale med lokalavisa.

KRITISK: Kjetil Ruthford Pedersen refser Tom Nordlies lagvalg, som han mener var forututtatte og i liten grad benyttet seg av bredden i stallen. Foto: JARL FR. ERICHSEN/SCANPIX
KRITISK: Kjetil Ruthford Pedersen refser Tom Nordlies lagvalg, som han mener var forututtatte og i liten grad benyttet seg av bredden i stallen. Foto: JARL FR. ERICHSEN/SCANPIX Vis mer


Fordi han følte laguttaket var spikret allerede tidlig i uka, mente han det var meningsløst å ta opp misnøyen direkte med Tom Nordlie.

Paulsen også med mer spilletid
Ifølge Pedersen, er han bare en av flere som opplevde det som meningsløst at halvskadde spillere stadig ble foretrukket foran spillere som var 100 prosent friske.

Dagbladet.no har tidligere vært i kontakt med Kristoffer Paulsen, en annen av spillerne som har fått dramatisk mye mer spilletid etter Tom Nordlies avgang.

- Jeg registrerer at jeg har fått spille mer i det siste, men jeg vil ikke spekulerere i årsakene til det, sa Paulsen, som heller ikke ville kommentere sitt forhold til Tom Nordlie.

Nordlie sjøl ønsker ikke å kommentere Pedersens kritikk.

image: Refser Nordlies laguttak
INGEN KOMMENTAR: Tom Nordlie blir beskyldt for å gi for få spillere sjanser. Sjøl vil han ikke kommentere beskyldningene.