Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Refser råkjøret

Fem strake renndager skal Kjetil Aamodt gjennom fra og med fredag. - Helt håpløst, sier Aamodt, som dropper viktig slalåmtrening for å tåle det knallharde programmet. For å spare seg hopper han kanskje av neste helgs renn også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Super-G-rennet som ble avlyst i Beaver Creek, var opprinnelig satt opp på nytt i morgen i Val-d'Ishre. Men rennet ble flyttet til fredag.

- Ikke gunstig. Det var TV-tid som styrte den saken. Det var ikke noe ledig onsdag, og alpint trenger TV-eksponering nå, sier landslagssjef Atle Skårdal.

For allroundløperne Kjetil Aamodt og Lasse Kjus innebærer dette at de kjører super-G fredag, utfor lørdag og storslalåm søndag. Mandag kjører de kveldsslalåm i italienske Madonnna di Campiglio. Tirsdag kjører de v-cuptest i utslagningsslalåm samme sted.

- Vi kjører alle fire greiner på fire dager. Da blir man usikker og sliten, sier Aamodt.

Mindre trening

Som følge av snømangel ble fartsrennene i USA avlyst. Det medfører en knallhard desember for gutta som kjører alt. Restitusjon blir viktigere enn kvalitetstrening på ski.

- Vi har med fysio, sykler og får massasje. Vi har våre småtriks, sier Aamodt.

Tidligere sesonger har ingen vært ivrigere enn ham til å dra opp i bakken for å terpe slalåmteknikk etter utfortreninga. Nå er han tvunget til å redusere innsatsen. Etter ettermiddagens økt får slalåmskia stå i fred fram til kveldsrennet mandag.

- Jeg har fokusert på å beholde overskuddet. Derfor har jeg slutta med å trene så mye slalåm, sier Kjetil.

13 renn

Etter tirsdagens renn drar løperne videre til Val Gardena for å trene foran neste helgs to utforrenn. Deretter venter ett slalåm-, tre storslalåm- og to utforrenn før nyttårsaften. Totalt blir det 13 renn i desember for Aamodt og Kjus. Totalbelastningen er så stor at Kjetil velger å revurdere allerede over helga.

- Jeg får kjøre de fire første renna, så får vi se. Det er usikkert med Val Gardena, men i utgangspunktet regner jeg med å kjøre alt fram til jul, sier Aamodt, som i den harde utforløypa med mye terreng kjørte ned til 29. plass (1,79 bak suverene Fritz Strobl) på den første treninga i går. De østerrikske fartsspesialistene kjørte ned til de fem første plassene.

- Dette utforrennet kommer nok litt for tidlig for meg. Men jeg håper å kjøre bra i super-G, sier Aamodt.

  • Lasse Kjus kjørte ned til 13. plass (1.05 sekunder bak Strobl). Bjarne Solbakken viste ifølge utfortrener Marius Arnesen lovende takter, men havnet nede på 24. plass.
Hele Norges coronakart