Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sparking i Rosenborg:

Refser Rosenborg: - Kan ikke behandle folk på den måten

Det stormer rundt RBK.

MÅTTE GÅ: Kåre Ingebrigtsen(t.h.) og Erik Hoftun fikk noe overraskende sparken i RBK i forrige uke. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
MÅTTE GÅ: Kåre Ingebrigtsen(t.h.) og Erik Hoftun fikk noe overraskende sparken i RBK i forrige uke. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige uke fikk Kåre Ingebrigtsen sparken. Mannen som har trent Rosenborg i fire år, tatt tre seriegull og to cupgull, måtte gå med umiddelbar virkning midt mellom mesterligakvalifiseringene. Også assistent Erik Hoftun måtte forlate klubben.

Inn kom Rini Coolen, og han fikk en verst tenkelig start mot Celtic onsdag. 3-1 vant den skotske klubben mot trønderne.

Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen er langt fra imponert over RBK.

- Håndteringen er helt elendig. Det er rett og slett dårlig gjort mot Ingebrigtsen og Hoftun. Man kan ikke behandle folk på den måten, sier Eriksen til Dagbladet.

KRITISK: Bengt Eriksen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KRITISK: Bengt Eriksen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

De fleste fikk et sjokk da sparkingen ble kjent. I ettertid har Rosenborg-spillerne gått ut og sagt at de vil gjeninnsette duoen.

- Det bør gå an å gjøre ting på en skikkelig måte, fortsetter Eriksen.

Eksperten forstår at Ingebrigtsen måtte gå, men syns tidspunktet er unaturlig.

- Klubben presterer ikke bedre enn de har gjort på ett år. Det må man forbedre på trening, og det har de ikke gjort. Det er greit. Også sammenliknet med andre europeiske ligaer detter laget gjennom isen, sier Eriksen.

Kritikk

Bengt Eriksen fortsetter:

- Men det må kunne gå an å oppføre seg skvært og ordentlig, og det har ikke styret gjort i denne saken, sier Bengt Eriksen.

Det var 19. juli at Ingebrigtsen fikk sparken i RBK. Styreleder Ivar Koteng bekreftet overfor Dagbladet at ledelsen hadde et møte med spillergruppa, og at konklusjonen er at spillerne og ledelsen er uenige.

- Folk er engasjert når det gjelder Rosenborg. Noen er enige, og andre er helt uenige, sa Koteng til Dagbladet nylig.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Koteng, men har ikke lyktes fredag.

Men det er ikke bare ledelsen som har fått kritikk den siste uka. Også spillerne har fått høre det.

I forkant av Celtic-kampen mente Nils Arne Eggen at trønderne spiller med ni mann, så lenge Pål André Helland og Nicklas Bendtner er ute på banen.

- For å si det rett ut. Når vi har dem på banen (Helland og Bendtner), spiller vi jo med ni mann. Når Pål mister ballen nå, og det gjør han ofte, så tar han en æresrunde for å slippe å bruke krefter, før han kommer luntende etter. Som balltaper er man den nærmeste førsteforsvareren, og det er defensiv regel nummer én: Å forsøke å vinne igjen ballen med en gang. De to første sesongene til Kåre var laget fenomenalt til å vinne igjen ballen høyt, uttalte Nils Arne Eggen til Avisa Sør-Trøndelag.

LEGENDE: Nils Arne Eggen fotografert hjemme i huset på Fannrem ved Orkanger i Trøndelag.


Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
LEGENDE: Nils Arne Eggen fotografert hjemme i huset på Fannrem ved Orkanger i Trøndelag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Skepsis

Eriksen kommenterte selv Celtic - RBK denne uka. Han forstår kritikken fra Eggen. Likevel er han særlig opptatt av at hele laget er for svakt, i alle fall i Europa-sammenheng.

- Det var klasseforskjell mellom Celtic og Rosenborg. Men Nils' uttalelser må du ta med ham. Dersom jeg skal tolke hva Eggen mener, hvor budskapet gjaldt løping, så er det ikke så vanskelig å se at det er få som løper rett, sier Eriksen.

Eggen sin uttalelse var særlig rettet mot de to spillerne i angrep. Eriksen er til dels enig.

- Helland mener at han løper nok, men det handler om mer enn som så. Det handler om løpe rett, sprinte og jogge når man skal, ikke om man løper langt nok.

Han legger til:

- Helland og Bendtner er ikke de første som kommer opp når jeg tenker på løpsmaskiner akkurat, sier Eriksen.

Likevel mener han at kritikken gjelder hele laget.

- Jeg vet at Eggen pleier å sette ting på spissen. Jeg går ut ifra at han ser at det er mye fotball i Bendtner, men at det heller er for temposvakt. Det gjelder nok hele laget, vil jeg tro. Jeg tviler på at han er fornøyd med de andre heller, sier Eriksen.

- Ser man på Bendtner, så ser man at han er ganske så god når han først får ballen der fremme. Men han kan ikke holde på den alene. Prestasjonene henger sammen med resten av laget, legger han til.

Helland og Bendtner svarte på kritikken etter kampen onsdag.

- Han skal få lov til å mene det han vil, men han skal ikke ta meg på at jeg løper lite. Det kan du gjerne be de fysiske trenerne legge ned bevis på at jeg gjør. Jeg har vært bedre på det fotballmessige tidligere, men at jeg ikke løper nok, kan jeg ikke arresteres for. Det nekter jeg å godta, sier Helland til VG.

- Det er moderne fotball nå. Det er lenge siden han har vært involvert som fotballtrener. Han er en mann man skal ha respekt for i Rosenborg, men tidene endrer seg. Og nå har vi andre som konsentrerer seg om det. De som ikke trener lenger, bør kanskje forbli det, er danskens svar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!