Kritiserer motstanderen etter stolkasting

Refser tennisrebellen: - Det rablet for ham

Verken Casper Ruud eller pappa Christian er store fans av Nick Kyrgios. 20-åringen mener australieren bør bli utestengt et halvt år.

UT MOT MOTSTANDEREN: Den norske tennisproffen Casper Ruud fikk erfare Nick Kyrgios sinne på nært hold. Det er ikke første gangen australieren havner i søkelyset for dårlig oppførsel. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
UT MOT MOTSTANDEREN: Den norske tennisproffen Casper Ruud fikk erfare Nick Kyrgios sinne på nært hold. Det er ikke første gangen australieren havner i søkelyset for dårlig oppførsel. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

Nick Kyrgios mistet fullstendig besinnelsen under torsdagens kamp mot Casper Ruud i Roma.

Australieren hadde allerede fått poengstraff for krangling med dommeren da han i starten av sett nummer tre smelte racketen i bakken og kastet en stol inn på banen. Tennisrebellen ble diskvalifisert og forlot banen etter et kort håndtrykk med sin norske motstander.

- På slutten fikk jeg selvfølgelig med meg at det rablet for han og jeg synes han fikk som fortjent med å bli diskvalifisert. Han kan bare takke seg selv, sier Ruud til Dagbladet.

- Ikke hyggelig akkurat

Kyrgios er rangert som verdens 36. beste tennisspiller, og mange mener australieren kunne vært enda bedre om han bare klarte å styre følelsene sine.

24-åringen har tidligere slått både Novak Djokovic og Rafael Nadal, som per dags dato er rangert som verdens beste og nest beste tennisspillere.

Gentlemansfaktoren er høy i tennisverden, og Nadal er en av få som tidligere har kritisert Kyrgios åpenlyst. Ruud er en del av spanjolens akademi, og virker heller ikke særlig begeistret for gårsdagens motstander.

- Jeg prøvde å ikke bare holde fokus på meg selv gjennom hele kampen. Jeg visste allerede på forhånd at humøret hans er som en berg-og-dal-bane. Det er veldig vanskelig å spille mot en slik spiller fordi han har et helt sykt toppnivå, men kan også gi bort enkle poeng og slag, sier 20-åringen.

Heller ikke pappa Christian Ruud, tidenes høyest rangerte norske tennisspiller, har mange godord å komme med når tema blir Kyrgios.

- Han er ganske lik på banen som utenfor. Jeg opplever ikke ham som veldig hyggelig akkurat. Man må bare ta ham for den han er, selv om jeg ikke tror Rafa er så veldig fornøyd med ham, sa han til Dagbladet i forkant av torsdagens kamp. Det inntrykket har neppe endret seg.

Etterlyser utestengelse

Dette er ikke første gang Kyrgios havner i trøbbel. I 2015 møtte han Stan Wawrinka og havnet i overskriftene for å ha kommet med kontroversielle uttalelser underveis i kampen. Kyrgios skal blant annet ha sagt til motstanderen at en annen tennisspiller hadde hatt sex med Wawrinkas kjæreste.

Episoden endte med at Kyrgios ble utestengt fra tennisen i 28 dager. Overfor AP uttaler Ruud at australieren bør få en enda hardere straff, og at tennisrebellen har blitt et tema innad i miljøet.

- Det virker ikke som noe får ham til endre seg nå om dagen. ATP bør gjøre noe. Jeg er ikke den eneste som mener han bør bli suspendert i minst et halvt år, skal Ruud ha fortalt nyhetsbyrået.

I et innlegg på Instagram framstår Kyrgios som en angrende synder.

- En mildt sagt innholdsrik dag. Følelsene tok overhånd, og jeg ønsker bare å si at atmosfæren var helt vill der ute i dag. Bare supersynd at det endte med tap. Beklager Roma, sees igjen, kanskje.

- Spiller min beste tennis

Den norske 20-åringen er rangert som nummer 76 i verden, og har hatt en formidabel sesong. På det beste har han vært oppe på 68. plass, og det er ikke utenkelig at han klatrer på listene igjen etter seieren mot Kyrgios.

Ruud møter stadig bedre motstandere, og har tatt med seg mange gode opplevelser fra de siste månedene.

- Det har selvfølgelig vært veldig gøy, men også utfordrende. Disse gutta er gode, men jeg føler ikke at jeg er så langt unna. Jeg henger godt med ofte og er bare litt bak del Potro i dag. Det er en veldig positiv tilbakemelding, og ting jeg må ta med meg videre. Jeg bruker det bare som motivasjon, og føler at jeg spiller noe av min beste tennis nå om dagen.

Etter seieren mot Kyrgios gikk Ruud videre til tredje runde i Roma. Der måtte han gi tapt for verdensstjernen Juan Martin del Potro med 4-6, 4-6.