Refser tennisstjerne som OL-flaggbærer: - Jeg er forbauset

Dansk misnøye.

KRITIKK: Ikke alle i dansk idrett liker at tennisspiller Caroline Wozniacki skal være flaggbærer i Rio-OL. Foto: NTB Scanpix
KRITIKK: Ikke alle i dansk idrett liker at tennisspiller Caroline Wozniacki skal være flaggbærer i Rio-OL. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nylig offentliggjorde Det danske idrettsforbundet at tennisspiller Caroline Wozniacki (25) er nasjonens flaggbærer under åpningsseremonien i Rio-OL.

Det er en avgjørelse som blir møtt med murring i egne rekker.

Skytteren Stine Nielsen uttaler at hun er overrasket.

- Jeg hadde valgt en annen. Jeg mener en flaggbærer bør ha vunnet en OL-medalje. Og da har man noen andre å velge mellom, sier Stine Nielsen til Ekstra Bladet.

Skytteren forteller videre:

MISNØYE: Stine Nielsen. Foto: Bernd Thissen/dpa
MISNØYE: Stine Nielsen. Foto: Bernd Thissen/dpa Vis mer

- Det er også overraskende ettersom hun (Wozniacki) ikke er offisielt uttatt til OL. Jeg er forbauset over at de offentliggjør dette så tidlig. Jeg kan forstå at noen kan være kritiske, sier Nielsen.

Ære Wozniacki selv uttrykte stor glede da hun fikk nyheten om å bære flagget i Rio.

- Det er en ære for meg. OL betyr veldig mye, og jeg har noen fantastiske minner fra mine to forrige deltakelser. Jeg nyter å være en del av det danske laget å merke en lagfølelse jeg ikke har i hverdagen, sa Wozniacki på en presseseanse nylig.

Flere andre danske OL-håp stiller seg uforstående til Nielsens kritikk.

- Valget av Caroline er fint. Hun er en de største sportspersonligheter vi har i Danmark. Hun er søt og representabel, sier kajakkpadler René Holten Poulsen.

Støtte Hekkeløper Sara Slott Petersen forteller:

- Caroline er et godt valg. Hun er kvinne og det er jo forskjell på sportsgrenene. Tennis er stort internasjonalt, sier Petersen til Ekstra Bladet.

Det er ikke offentliggjort hvem som blir norsk flaggbærer i Rio-OL.

OL arrangeres fra 5. til 21. august.

PROFIL: 
Caroline Wozniacki. Foto: Ella Ling/BPI/REX/Shutterstock
PROFIL: Caroline Wozniacki. Foto: Ella Ling/BPI/REX/Shutterstock Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer