Refser tidspunktet for kvalik-kamp: - Det er helt håpløst

Både Jerv- og Stabæk-supporterne er kritiske til tidspunktet for den første kvalifiseringskampen på onsdag.

KRITISKE: Stabæk-fansen er kritiske til kamptidspunktet for kvalik-kampen mot Jerv. Her jubler de for seier mot Bodø/Glimt tidligere i år. Foto: NTB scanpix
KRITISKE: Stabæk-fansen er kritiske til kamptidspunktet for kvalik-kampen mot Jerv. Her jubler de for seier mot Bodø/Glimt tidligere i år. Foto: NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): - Det er helt håpløst. At kampen spilles klokka 12 på en onsdag gjør det kjempevanskelig for oss å reise nedover til Grimstad, sier Stabæk Support-leder Gjermund Skaar.

Årets to siste offisielle kamper i norsk fotball nærmer seg. Lørdag ble det klart at det er Jerv som møter Stabæk i kampen om den siste plassen i Eliteserien 2017, etter at de slo Kongsvinger 2-1 på Levermyr stadion.

Den første kampen går i Grimstad onsdag klokka 12, før returkampen på Nadderud spilles søndag. Laget som vinner sammenlagt spiller i Eliteserien neste år.

Tidspunktet for Jervs hjemmekamp skaper reaksjoner hos både Stabæk- og Jerv-fansen.

- For fotballsupportere er dette vanskelig. Vi klarer å sette opp en buss og komme med en del supportere. Men dette er folk som må ta fri fra jobb og studier for å få med seg en skjebnekamp for klubben vår, fortsetter Skaar.

6-700 elever

Markedssjef i Jerv, Trond Christoffersen, opplyste at det var solgt åtte bortebilletter da han snakket med Dagbladet mandag. Han er enig med Skaar i at tidspunktet er håpløst.

- Det er en utfordring. Ikke alle får fri, men det er interesse rundt kampen likevel. Skolene rundt her mobiliserer som gale. Vi regner med at det kommer 6-700 elever med lærere. De får gratisbilletter, sier Christoffersen.

MER JUBEL? Jerv-supporterne jubler for scoring i lørdagens 2-1-seier mot Kongsvinger. Onsdag kan de få enda mer å juble får når Stabæk kommer på besøk til kvalifiseringskamp. Foto: NTB scanpix
MER JUBEL? Jerv-supporterne jubler for scoring i lørdagens 2-1-seier mot Kongsvinger. Onsdag kan de få enda mer å juble får når Stabæk kommer på besøk til kvalifiseringskamp. Foto: NTB scanpix Vis mer

Grunnen til at kampen spilles så tidlig på dagen, er at de ikke har flomlys på Levermyr stadion.

- Kampen kommer egentlig ett år for tidlig for oss. Neste år har vi flomlys på Levermyr. Vi hadde jo ikke valgt onsdag klokka 12 hvis vi kunne bestemt; det er Norges Fotballforbund som har satt opp. Det var en trekning, og der ble det bestemt at laget fra OBOS-ligaen skulle spille hjemme først. Kampen måtte gå onsdag 30. november, og da er det sånn det er, sier Christoffersen.

- Rart hvis det blir fullsatt

Heller ikke Sindre Håland, leder i Svaberget (Jervs supporterklubb), er spesielt fornøyd med at den viktige kvalik-kampen blir spilt midt i arbeids- og skoletiden på en onsdag. Han bruker samme ord som Skaar når han beskriver situasjonen.

- Det er håpløst. Men sånn må det bare bli. Folk prøver å få fri for å få sett kampen, sier han.

Det er plass til 1750 mennesker på Levermyr stadion, men Håland har ikke troen på fulle hus.

- Jeg synes det er rart hvis det blir fullsatt, med tanke på kamptidspunktet, fortsetter Håland, som for øvrig har fått fri fra sin jobb som tømrer for å se kampen.

- Eksotisk

Stabæk Support-leder Skaar ser likevel frem til kampen når det har blitt som det har blitt.

- Rent reisemessig hadde det vært bedre å dra til Kongsvinger, men bortetur til Jerv mot slutten av året blir jo eksotisk. Det har sin sjarm å reise til Grimstad også, sier han.

- De som sitter hjemme og ser på TV kan jo bytte rett fra «God morgen Norge» på TV 2 til Levermyr stadion. Vi lover hvert fall dagslys, ler Jerv-styreleder Christoffersen.